بررسی حریم و قلمرو در بوجود آمدن نقش خلوت در معماری خانه های سنتی ایران (نمونه موردی: شهرستان بهبهان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیقات در عمران،معماری و شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAUEM02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق پیروی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ،واحد بهبهان،دانشگاه آزاد اسلامی،بهبهان،ایران

چکیده

اصل محرمیت یکی از سازگارترین اصول ما با فرهنگ معماری سنتی است،در ایران اعتقادات و فرهنگ ،در شکل گیری خانه های سنتی نقش بسزایی داشته است چرا که محرمیت را با بکارگیری در بخش ارتباطات فضایی یک خانه و تعریف آن به به عنوان یک اصل اساسی برای ساکنین خانه را سرلوحه کارخود گذاشته بودند. برای مقایسه معماری سنتی و معماری کنونی ما بر اساس فرهنگ و هویت سنتی اینگونه یاشد بنگریم که تا چه حد توانسته ایم در ساختمان هایمان از اصل محرمیت بهره برده ایم . تفاوت ساختمان های سنتی و حال حاضر را در دو دیدگاه درونگرا و برونگرا می توان دید ساختمان های سنتی از ساختار درونگرا که از محرمیت پیروی کرده اند و ساختمان های حاضر از برونگرا که از سبک های غربی بهره مند شده اند دید. عوامل مختلفی در تحولات معماری سنتی دست به دست هم داده اند تا اصالت ،صداقت ،امنیت ،پاکی را در معماری سنتی ما کم رنگ و گاها از بین ببرند.ساختمان های سنتی دارای یک محرمیت برای افراد خانواده داشته که در ایجاد امنیت و آسایش را به همراه داشته ،اما به راستی ساختمان های کنونی که پنجره های رو به گذر دارند و بالکن های رو به خیابان،می تواند محرمیت را به همراه داشته باشد؟؟؟ نوشته حاضر از روش تحقیق توصیفی و تحلیلی ،با کمک مطالعات کتابخانه ای و اینترنتی صورت پذیرفته. در این راستا ضمن بررسی نمونه موردی یک منزل مسکونی در بهبهان به عوامل موثر در نقش گیری تحولات معماری مسکونی و عناصر تعیین کننده محرمیت و حجاب در عرصه های موجود خواهد پرداخت.

کلیدواژه ها

حریم،حجاب،معماری مسکونی سنتی،فرهنگ و محرمیت،تحولات معماری سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.