پیش بینی مخاطرات سایبری با استفاده از منطق فازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های مهندسی رایانه
  • کد COI اختصاصی: RCEITT02_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حق شناسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشگاه علوم و تحقیقات واحد یزد

علی محمد لطیف

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه یزد

ابوالفضل گندمی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، گروه کامپیوتر، یزد

چکیده

با پیشرفت فضای تبادل اطلاعات و وابستگی شدید جوامع به صنعت، باید مسائل امنیتی و حفاظتی موردتوجه ویژه قرارگیرند. افزایش روزافزون ضریب نفوذ خدمات فناوری و اطلاعات و همچنین وابستگی زیاد امور جاری مردم به این خدمت، موجبپیدایش عنصری با نام امنیت اطلاعات شده است که این نیز برآمده از پیدایش نسل جدیدی از تهدیدات به نام مخاطرات امنیتیسایبری است.برای رویارویی با تهدیدات روبه رشد در فضای سایبر، در دست داشتن مدلهای پیشگویی برای حدس و پیشبینی وقوعمخاطرات سایبری، امری ضروری میباشد؛ در این راستا در پژوهش ارائهشده، امنیت هر سامانه بر اساس بهره وری و دیگر مقادیروابسته به این عنصر در منطق فازی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و خروجی این ارزیابی، پیشبینی وقوع یک نابه سامانی امنیتیدر راستای ارتقاء سطح امنیت اطلاعات در سامانه های مبتنی بر فناوری اطلاعات است.

کلیدواژه ها

منطق فازی، بهرهوری، امنیت اطلاعات، ارزیابی مخاطرات امنیتی، تهدیدات سایبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.