طراحی خانه دینامیک مبتنی بر استفاده از انرژی های تجدید پذیردر جهتارتقای آسایش استفاده کنندگان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI03_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما ترکان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز

علی اکبری

پژوهشگر دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

امروزه با افزایش روز افزون جمعیات جهان، محدودی منابع انرژی و اثرات سوء زیست محیطی حاصل از مصرف بی رویه سوخت های فسیلی، جهانیان را متوجه استفاده از انواع انرژی های تجدیدپذیر کرده است. ازآنجایی که امروزه ساختمان ها عامل 48 % تولید گازهای گلخانه ای و همچنین مصرف کننده 76 % الکتریسیته تولیدی درجهانمی باشند، درنظر گرفتن راهکارهایی به منظور کاهش مصرف انرژی در حوزه معماری در مطابقت با اقلیم منطقه سبب کاهش آلودگی های زیست محیطی و ذخیره سازی مناسب منابع انرژی خواهد شد. از اهداف مهم تحقیق پیش رو بررسی اصول طراحی اقلیمی در ساختمان های آینده ایران، به منظورکاهش مصرف انرژی، سالم سازی محیط طبیعی و رفاه و آسایش کاربران و معرفی کامل بنا ها از نظر جهت گیری واستقرار، فرم، مصالح، انرژی وتاسیسات درراستای رعایت اصول پایداری در بنا است. در این مقاله نگرشی اجمالی به انرژی های تجدیدپذیر با تأکید بر انرژی خورشیدی وکاربردهای آن در تولید صورتهای دیگر انرژی از جمله انرژی الکتریکی فتوولتائیک، هوا گرم کن خورشیدی و هوا سرد کن خورشیدی، دیوار ترومب، انرژی باد و بام سبز پرداخته شده است .به عنوان یکی از نتایج مهم تحقیق می توان به رعایت اصول پایداری درانطباق با اقلیم منطقه که سبب کاهش قابل ملاحظه مصرف انرژی دربناهای آینده توسط روش هایی چون استفاده ازسیستم های دیوارشیشه ای، استفاده موثر از نور روز و یا استفاده از سیستم های گرمایش و سرمایش کف که سبب کاهش نیاز به تهویه می شود، اشاره نمود، همچنین تصفیه آب سرویس های بهداشتی به منظور استفاده مجدد درفلاش تانک ها وآبیاری با م سبز و سیستم جمع آوری آب باران سالیانه به منظور آبیاری بام شایان توجه می باشد، که سب کاهش %73 آب مصرفی درمجموعه ها می شود .

کلیدواژه ها

اصول پایداری در خانه های آینده، انرژی تجدید پذیر، بهینه سازی مصرف انرژی، ارتقای آسایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.