بررسی رابطه بین عزت نفس و مهارتهای گفتاری دانشجویان رشته آموزش زبان انگلیسی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس سراسری پژوهش های نوین در روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSCCONF01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی بختیاروند

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولووژی آموزشی ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

صلاح اسمعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولووژی آموزشی ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

چکیده

پژوهش حاضر قصد دارد رابطه بین عزت نفس و مهارتهای گفتاری دانشجویان مقطع کارشناسی رشته آموزش زبان انگلیسی را در دانشگاه علامه طباطبایی (ره) مورد بررسی قرار دهد. بدین منظور دو گروه از دانشجویان به عنوان شرکت کنندگانی که دارای عزت نفس پایین و بالا بودند انتخاب شدند. این تقسیم بندی بوسیله پاسخهای که آنها به پرسشنامه مخصوص اندازه گیری عزت نفس که توسط مارش و همکارانش درسال 2007 طراحی شده بود صورت گرفت. بعد از انتخاب شرکت کنندگان، پژوهشگران از آزمون استاندارد توانایی های زبانی که توسط فرهادی و همکارانش درسال 1995 تهیه شده بود برای سنجش مهارتهای گفتاری دانشجویان استفاده کردند. این آزمون استاندارد پنج مورد از مهارتهای زیرشاخه ای : واژگان، تلفظ، ساختارهای گرامری، روانی در گفتار و قابل فهم بودن گفتار را به منظور ارزیابی توانایی کلی گفتاری دانشجویان درپایان این مطالعه مورد بررسی قرار داد. باتوجه به داده های جمع آوری شده از آزمون مهارتهای گفتاری هرکدام از دانشجویان و اطلاعات جمع آوری شده از پرسشنامه ی پاسخ داده شده توسط آنان، می توان گفت که دانشجویان با عزت نفس بالا تمایل زیادی داشتند تا در مکالمات کلاسی شرکت کنند و همچنین تمایل داشتند تا در دیگر فعالیتهای گفتاری کلاسی ازقبیل بیان شفاهی داستانهای انگلیسی به صورت فعالی شرکت کنند. با توجه به یافته های آماری در نهایت این گونه نتیجه گیری شد که یک رابطه دو جانبه معنی دار بین عزت نفس و عملکرد گفتاری و شفاهی دانشجویان مقطع کارشناسی رشته آموزش زبان انگلیسی وجود دارد.

کلیدواژه ها

عزت نفس، توانایی گفتاری ، آموزش زبان انگلیسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.