بررسی نقش امنیت مرزی در توسعه اقتصادی استان کردستان نمونه موردی: شهرستانهای بانه و مریوان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_754
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1056
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رزگار حمزه پور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

امیر شریفی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی تهران

اسماعیل تقوی زیروانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، پردیس دانشگاه تهران

چکیده

یکی از دغدغه های مهم و همیشگی بشر در طول تاریخ تامین امنیت به ویژه امنیت مرزهای سرزمین بوده است برقراری امنیت یک پدیده مجرد نیست که بتوان آن را با اتکا به توانایی نظامی براورد کرد بلکه متاثر از عوامل مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی است بدون شک می توان اذعان نمود که عنص رامنیت قادر است زمینه شکوفایی استعدادها و تکامل یک جامعه را فراهم نماید و اگر امنیت بویژه در مناطق مرزی محقق نشود خلاقیتها فعلیت پیدا نخواهد کرد. در همین راستا این پژوهش سعی در بررسی وضعیت امنیت مرزی د رشهرستان مرزی استان کردستان و نیز پیوند آن با توسعه اقتصادی را دارد که برای رسیدن به این هدف از دو روش اسنادی و میدانی استفاده شده است لازم به ذکر است که پس از تهیه کلیات و چهارچوب نظری تحقیق، جهت کسب اطلاعات ا زمنطقه و بررسی وضعیت توسعه اقتصادی و امنیتی در منطقه اقدام به انجام عملیات میدان شد. به طور کلی پس از مطالعات میدانی و تکمیل پرسشنامه ه که در میان 384 نفر از مردم بومی منطقه و نیز 22 کارشناسی آگاه به مسائل منطقه انجام شد است فرآیند تحقیق گام در مرحله تجزیه و تحلیل نهاد برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای آماری تی تک نمونه ای استفاده گرددی. نتایج تحقیق حاکی ازتوسع اقتصادی بانه بنا به وضعیت مساعدت تر امنیتی دارد در واقع با افزایش امنتی مناطق مرزی بر شاخصهای توسعه اقتصادی افزوده می شود. همچنین در زمینه توسعه اقتصادی کمترین تاثیر را درآمد پایدار، توسعه اماکن عمومی و توازن بین عرضه و تقاضا داشته اند و بیشترین تاثیر را بر کاهش بیکاری داشته است.

کلیدواژه ها

امنیت، امنیت مرزی، توسعه، توسعه اقتصادی، توسعه مرزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.