تاثیر فرم بدنه ای شهری در زمینه ی بالا بردن روحیه ی شهروندان مطالعه موردی، منطقه ی ساغری سازان رشت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_384
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه غلامی پره

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت واحد تحصیلات تکمیلی

حسین صفری

استادیار، گروه معماری ،دانشکده معماری و هنر،دانشگاه آزاد واحد تحصیلات تکمیلی گیلان، رشت،ایران

چکیده

تحولات چند دهه اخیر چه در مصالح و چه در تنوع سبکها و چه سرعت در ساخت و ساز موجب شد که ضرورت توجه به نما و نیز ساماندهی فرم بدنه های شهری مورد توجه قرار گیرد در این میان بررسی اهداف منظر شهری نشان می دهد توجه به ابعاد روانشناختی و زیست محیطی، برای تحقق یک منظر شهری مطلوب ، ضروری هستند. بنابراین بدنه شهری به عنوان تصادفی مصداقی ا زمنظر خرد شهری از این قاعده مستثنی نیست. آشفتگی و نابسمانی جداره خیابانهای شهری، به صورت خودآگاهی و ناخودآگاه تاثیر نامطلوبی را بر حوزه ادراک روانی شهرونان بر جای گذاشته است امروزه مدیران، متخصصان و شهروندان همگی بر این موضوع که نمای جداره خیابانها نیازمند بهسازی هستند اتفاق نظر دارند اما مسئله اصلی چگونگی برخورد با این موضوع و ابزار و روشهای مورد توافق و کارآمد است. در این پژوهش سعی شده که با ایجاد ارتباط بین فضای ساخته شده و ابعاد روانی انسانی و پیدا کردن مسیرهای پیوند بین محیط بصری و توقعات روحی ناظران هماهنگی بیشتری برقرار گردد تا محیط کالبدی برای ناظر خود خویشاوند به نظر آید. پژوهش یاد شده به روش تحلیل کاربردی است و در حوزه مطالعات میدانی روش پیمایشی با ابزار گردآوری داده به صورت مشاهده و پرسشنامه متخصصان و استفاده کنندگان می باشد که در قالب مطالعه ای کاربردی، به بررسی شاخصهای پراکندگی داده های مورد بررسی می پردازد بدین منظور مصاحبه ای با ساکنین منطقه ساغری سازان رشت جهت شناسایی تاثیرات کالبدی نمای این خیابان بر انان انجام شد نتیجه این مصاحبه ها حاکی تاثیر الگوهای بصری فرمی و بدنه بر کیفیت زندگی شهروندان می باشد ذکر این نکته لازماست که پژوهش حاضر از روشهای تحقیق توصیفی تحلیلی میدانی و موردی، و ابزار تحقیق مرور متون و منابع، اسناد تصویری، مشاهده، مصاحبه عکس برداری و شبیه سازی برای پیشبرد پروژه بهره گرفته است.

کلیدواژه ها

بدنه های شهری، اغتشاشات نما،تاثیرات روحی بدنه شهری، بالا رفتن روحیه ی شهروندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.