شناخت توان های محیطی گردشگری جهت توسعه اکوتوریسم مطالعه موردی شهرستان بوکان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خدابخشی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی

شعیب اداک

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی

سامان فرخه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هر منطقه جغرافیایی دارای ویژگی های مختص به خود می باشد و جاذبه های طبیعی نیز به پیروی از آنها شکل می گیرند. از آنجایی که گردشگری رابطه تنگاتنگی بامحیط دراد و هر محیط جغرافیایی نیز ویژگی های منحصر به فرد دارد و به همین دلیل است که حوزه فعالیتهای توریستی از یک حوزه به حوزه دیگر فرق می کند. مناطق کوهستانی، ییلاقی دره ها و نماهای طبیعی، دریاچه ها و سواحل دریاها، چشمه های آب معدنی و نواحی جنگلی و نظایر آنها جاذب هایی هستند که می تواند در جذب توریست بسیار حائز اهمیت باشد و ساماندهی به آنها جهت گردشگری امری ضرروی به نظر می رسد این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیل و مطالعات کتابخانه ای و روش میدانی به شناسایی و معرفی جاذبه های و توانهای محیطی و اکوتوریستی منطقه مورد مطالعه جهت جذب اکوتوریسم پرداخته است. نتایج این بررسی نشان می دهد شهرستان بوکان برای توسعه گردشگری از توان بالایی برخرودرا است. و به لحاظ مناظر طبیعی صخره، غار، دره، رود، دشت پوشش گیاهی تنوع جاندارن و پرنندگان وحشی، غنی بوده که با مدیریت و سازماندهی مناسب می تواند مقصدی برای گردشگران علاقمند به حیات وحش بوده و باعث توسعه صنعت اکوتوریسم در این ناحیه گردد بااجرای طرح های مدیریتی آمایش سرزمین و سرمایه گذاری در بخش اکوتوریسم می توان انتظار داشت که این شهرستان به عنوان ن محور برنامه ای توسعه منطقه ای جهت شاغل زایی جلوگیری از بیکاری و به تبع آن مفاسد اجتماعی حاصل از آن و جلوگیری از روند بی رویه مهاجرت باشد .

کلیدواژه ها

گردشگری، اکوتوریسم، توانهای محیطی، شهرستان بوکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.