فرهنگ زیارت، میراث گردشگری و معنویت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت
  • کد COI اختصاصی: ICOTS01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر آهنگران

عضو هیأت علمی دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ

اسداله زارعی

عضو هیأت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه علم و فرهنگ

چکیده

جهان امروز همواره کوشیده است آدمی را در قالب ها و رویکردهای سیاسی، اجتماعی، روانشناختی و غیره تعریف نماید و از طریق این تعریف به ترسیم جایگاه انسان برسد و سپس حوزه های دیگر را متأثر نماید. ورود برخی از این حوزه ها به معارف دینی و حوزه های دیگر از باب همین تعریف است. به عبارتی هم و غم و مشغله بسیاری از دانشمندان دینی و غیر دینی رسیدن به تعریفی است که در آن نه یک تعریف بلکه یک فرهنگ آدمی را و انسان را معنا و مفهوم بخشد. و با این همه خطا نیست اگر بگوییم علی رغم همه این تلاش ها تاکنون تعریف جامع و مانعی که خوشایند، سازنده و برازنده انسان شایسته امروز یعنی انسان مومن و جهان شمول باشد، ارائه نگردیده و حق انسان از این تعریف ادا نشده است. لذا آن چه بر این مقاله فرض است این که فرهنگ زیارت که برخاسته از فرهنگ غنی و دیرینه ایران اسلامی است، خود معرف انسانی با تمام ابعاد در این جغرافیا و هر جغرافیای مشابه دیگر است. محض همین در این مقاله ضمن طرح جایگاه این فرهنگ به چگونگی تأثیر و زوایای مختلف آن پرداخته با شرح و توصیف جلوه های مختلف این فرهنگ از قبیل آداب و مناسک و ارتباط تنگاتنگ آن با موضوع گردشگری مذهبی و اشاره به ابعاد اقتصادی و اجتماعی و مذهبی آن به تشریح بازتاب های مهم و تاثیرگذار آن در قالب یک فرهنگ می پردازد. این مقاله با روش تحلیلی توصیفی نگارش یافته و در آن از مستندات کتابخانه ای استفاده شده و در پایان نتیجه گیری و فهرست منابع و مأخذ مربوطه ضمیمه آن می باشد.

کلیدواژه ها

زیارت، گردشگری مذهبی، آداب و مناسک، فرهنگ زیارات، معنویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.