حسابرسی داخلی (مالی و عملیاتی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHBTM01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان حسن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه حسابداری ، واحد سبزوار ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار ، ایران

مجتبی محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه حسابداری ، واحد سبزوار ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار ، ایران

حجت اله آتشی گلستانی

مربی ، گروه حسابداری ، واحد سبزوار ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار ، ایران

چکیده

حسابرسی داخلی یکی از ارکان سازمانهای امروزی است و شناخت متقابل کارکردها و نیازهای کارکنان حسابرسی داخلی و مدیران سطوح مختلف، سازمان را در رسیدن به اهدافش یاری می کند. بسیاری از مدیران هنوز به حسابرسی داخلی به صورت سنتی نگاه کرده و اعتقاد چندانی به نقش و اهمیت آن در سازمان ندارند، در حالی که تحولات زیادی در کارکردها و نقش سازمانی حسابرسی داخلی به وجود آمده است. حسابرسی داخلی نیز مانند سایر بخشهای سازمان باید در جهت اهداف سازمان بطور مؤثر عمل کرده و به ایجاد ارزش افزوده در سازمان کمک کند. هر یک از قسمتهای سازمان در جهت اثربخشی و کارائی نیاز به ویژگی هائی در محیط فعالیت خود دارد. حسابرسان داخلی و مدیران قسمتهای مختلف سازمان باید به دقت از وظائف و کارکردها و منافع متقابل همدیگر آگاهی داشته باشند. حسابرسان داخلی باید منطبق با استانداردهای حرفه عمل کرده و همواره در حفظ استقلال نسبی و بی طرفی خود بکوشند. محدوده فعالیتها، روشها و وظایف حسابرسی داخلی در سازمان و چگونگی گزارشگری آن باید به روشنی مشخص بوده و افراد و گروه های ذیصلاح دائما عملکرد حسابرسی داخلی را مورد ارزیابی قرار دهند. مدیران سازمان نیز باید از نتایج فعالیت های حسابرسی داخلی در جهت بهبود سازمان و اصلاح عملکردها استفاده کنند. از حسابرسان داخلی انتظار می رود ضمن داشتن تفکر راهبردی، دارای دانش فنی و نگاه جزئی نگر باشند تا بینش های کسب و کار ایجاد کنند و نسبت به کنترل ها و پوشش ریسک، خدمات اطمینان بخشی ارائه نمایند. در این مقاله سعی شده کارکردهای نوین حسابرسی داخلی و نقاط تماس آن با سایر قسمت های سازمان توضیح داده شود.

کلیدواژه ها

حسابرسی داخلی ، حسابرس مستقل ، حسابرسی عملیاتی ، کمیته حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.