مروری بر ادبیات محافظه کاری ومدلهای اندازه گیری آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حسابداری، مدیریت و اقتصاد ایران
  • کد COI اختصاصی: FNCAA02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صفری گرایلی

استادیار گروه حسابداری ، واحد بندرگز،دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز ،ایران عضو هیئت علمی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز ، گروه حسابداری ، واحد بندرگز ،دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرگز ،ایران

رمضانعلی منوچهر

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز ، گروه حسابداری ، واحد بندرگز ،دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرگز ،ایران

چکیده

محافظه کاری در حسابداری به عنوان عدم تقارن زمانی در شناسایی اخبار خوب در مقابل اخبار بد، در صورت های مالی تفسیر شده است. در مفاهیم نظری حسابداری، محافظه کاری به عنوان عکس العملی محتاطانه در قبال عدم اطمینان و به منظور حمایت از حقوق وادعاهای صاحبان سهام و اعتباردهندگان تعریف شده است. بطوریکه برای شناسایی اخبار خوب در صورت های مالی نسبت به اخبار بد، سطح بالاتری از قابلیت رسیدگی )تاییدپذیری(را الزامی می نماید. در مفاهیم نظری گزارشگری مالی ایران، احتیاط )محافظه کاری( این گونه تعریف شده است: احتیاط عبارت است از کاربرد درجه ای از مراقبت که در اعمال قضاوت برایانجام برآورد در شرایط ابهام مورد نیاز است به گونه ای که درآمدها یا دارایی ها بیشتر از واقع و هزینه ها یا بدهی ها کمتر از واقع ارائه نشود. محافظه کاری یکی از میثاق های تعدیل کننده حاکم بر حسابداری و گزارشگری مالی است در بعضی از موقعیت ها محافظه کاری ایجاب می کند که روشی انتخاب و اعمال شود که دارای کمترین اثر مساعد بر دارایی ها،درآمدها، سود و حقوق صاحبان سهام باشد )انصاری و همکاران، 1392 (. در این پژوهش سعی بر این است که ضمن مروری بر مفا هیم و ادبیات محافظه کاری در حسابداری به تبیین مدل های اندازه گیری آن پرداخته شود.

کلیدواژه ها

محافظه کاری ، اقلام تعهدی ، سرمایه گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.