نقش کیفیت محیط یادگیری الکترونیکی بر رضایتمندی دانشجویان از یادگیری الکترونیکی در نظام آموزش عالی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت ،حسابداری ، علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MECONF01_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 897
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اکبری بورنگ

استادیار برنامه درسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه بیرجند

سمیرا پور

دانشجوی دکتری مدیریت رفتاری، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

محیط یادگیری از جمله عوامل مهم و موثر بر یادگیری یادگیرندگان می باشد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین کیفیت محیط یادگیری و رضایتمندی دانشجویان نسبت به یادگیری الکترونیکی طراحی و اجرا گردید. این پژوهش از نوع همبستگی می باشد. جامعهآماری شامل دانشجویان دانشگاههای فردوسی مشهد، امیر کبیر، علم و صنعت، خواجه نصیر الدین طوسی و علوم و حدیث میباشند. نمونه مورد بررسی به شیوه تصادفی طبقهای 987 دانشجو بودند که انتخاب شدند. جمعآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه کیفیت محیط یادگیری الکترونیکی و رضایتمندی دانشجویان از یادگیری الکترونیکی انجام شد. به منظور تحلیل داده های پژوهش از آزمونهای T تک نمونه ای، رگرسیون ساده، t مستقل و تحلیل واریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که دانشجویان شهرکت کننهده در دورههای الکترونیکی، کیفیت محیط یادگیری الکترونیکی را در سطح متوسط و بالاتر از متوسط ارزیابی کردند. همچنین، رضایتمندی دانشجویان از یادگیری الکترونیکی در سطح متوسط و بالاتر از متوسط قرار داشت. بین کیفیت محیط یادگیری الکترونیکی و رضایتمندی دانشجویاناز یادگیری الکترونیکی رابطه معناداری به لحاظ آماری مشاهده شد. در بررسی کیفیت ادراک شده محیط و نگرش نسبت به درس مجازیبر حسب جنسیت تفاوت معناداری مشاهده نشد اما تفاوت ها بر حسب دانشگاه محل تحصیل و مقطع تحصیلی معنادار شد. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد از نگرش بالاتری در مقایسه با دانشجویان مقطع کارشناسی برخوردار بودند. با توجه به نتایج پژوهش در خصوص وجود رابطه بین کیفیت محیط یادگیری الکترونیکی و رضایتمندی دانشجویان از یادگیری الکترونیکی توجه به نحوه طراحی و کیفیت محیط های یادگیری الکترونیکی بسیار ضروری می نماید

کلیدواژه ها

محیط یادگیری، آموزش الکترونیکی، رضایتمندی، آموزش عالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.