تاثیر استفاده از سرباره کوره بلند دانه ای به عنوان جایگزین فیلر بر خواص مکانیکی روسازی بتن غلتکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال الدین بسیج

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

محسن ابوطالبی اصفهانی

استادیار دانشکده حمل و نقل دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

روسازی بتن غلتکی یکی از انواع روسازی های بتنی است که از جمله مزایای آن می توان به سرعت بالای اجرا، دوام مناسب در شرایطاقلیمی نا مساعد، عملکرد مناسب تحت بارهای سنگین، هزینه اجرا و نگهداری پایین اشاره کرد. روش های طراحی و اجرای رویه هایبتن غلتکی در راستای بهبود خواص مکانیکی این نوع روسازی کماکان در حال تکامل و توسعه می باشد. در این پژوهش تاثیرجایگزینی سرباره کوره بلند دانه ای محصول کارخانه ذوب آهن اصفهان در جایگزینی با فیلتر سنگدانه (عبوری از الک 200) بر رویخواص مکانیکی روسازی بتن غلتکی مورد بررسی قرار گرفت. در همین راستا نمونه های استوانه ای بر اساس استاندارد ASTM C1435-06 ساخته شدند و مورد آزمایش مقاومت فشاری و مقاومت کششی غیر مستقیم قرار گرفتند. در این طرح اختلاط ها عیارسیمان به میزان 300 کیلوفرم بر متر مکعب و دانه بندی به صورت ثابت در نظر گرفته شد. سیمان مورد استفاده از نوع تیپ 525-1و حداکثر اندازه اسمی سنگدانه ها 19 میلیمتر می باشد. مقاومت فشاری آزمونه ها در سنین 7 و 28 روز و همچنین مقاومت کششیغیر مستقیم در سن 28 روز اندازه گیری شد. نتایج آزمایشات نشان می دهد که نمونه های دارای جایگزینی سرباره آسیاب شده کورهبلند با فیلتر طبیعی در مقایسته با نمونه های شاهد (کنترلی) مقاومت بسیار کمتری داشته اند؛ این کاهش مقاومت در اثر کاهش میزانتراکم به دلیل وجود سرباره می باشد؛ همچنین وجود سرباره کوره بلند موجب شده است که روند کسب مقاومت در نمونه ها به تاخیرافتد.

کلیدواژه ها

بتن غلتکی، روسازی راه، سرباره، مقاومت فشاری، مقاومت کششی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.