برنامه ریزی توسعه اکوتوریسم درشهرستان پلدختر استان لرستان با بهره گیری از شاخص بیکر، دمای موثر، ترجونگ و TCI

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 954
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال امیدوار

استاد، گروه اقلیم شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه یزد

حدیث پروانه

دانشجو، کارشناسی ارشد آب و هواشناسی کاربردی، دانشگاه یزد

محمدحسین حسن زاده کردآبادی

دانشجو، کارشناسی ارشد آب و هواشناسی کاربردی، دانشگاه یزد

چکیده

بهره گیری از شاخص های آسایش زیست اقلیمی یا بیوکلیماتیک در مناطق مختلف جغرافیایی، می تواند به برنامه ریزی اکوتوریستی کمکنماید تا مناطق جاذب محیطی به منظور گذران اوقات فراغت مورد استفاده بهتر قرار گیرد. در این مقاله با بهره گیری از آمار 12 ساله ایستگاهسینوپتیک شهرستان پلدختر شرایط آسایش انسانی بر اساس مدل ها و شاخص های زیست اقلیمی (TCI)، ترجونگ، بیکر و دمای موثر موردتجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که علیرغم آنکه اقلیم منطقه از شرایط مطبوع تا سرد متغیر می باشد، لیکن ماهژانویه نتایج هر چهار شاخص بیشتر حاکی از سردی محیط می باشد و ماه های ژولای و آگوست شرایط محیطی تقریبا گرم در هر چهار شاخصنشان می دهند. در کل می توان بیان کرد که شهرستان پلدختر در همه ی سال به خصوص از اواخر زمستان و بهار و اوایل پاییز دارای بهترینشرایط برای طبیعت گردی و اکوتوریسم می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش در شهرستان پلدختر استان لرستان، می تواند راهنمای عملمدیران و سیاستگذاران حوزه توریسم، به منظور برنامه ریزی توسعه اکوتوریسم منطقه بوده و مورد بهره برداری آنان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، آسایش زیست اقلیمی، ترجونگ، بیکر، دمای موثر، شهرستان پلدختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.