تساوی در حقوق زن و شوهر از دیدگاه اسلام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی روانشناسی خانواده گامی در ترسیم الگوی مطلوب خانواده
  • کد COI اختصاصی: FPAI01_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر سهراب بیگ

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده

در این مقاله بر آنیم تا با بررسی مبانی حقوق اجتماعی و فطری زن و مرد و با دقت نظر در مشترکات و تفاوت های طبیعی آن دو که خداوند حکیم با شناخت دقیقش از انسان در آفرینش آنها نهاده ، نشان دهیم که چگونه تفاوت در وظایف و حقوق همسران و وجود حقوق اختصاصیهر یک، نه تنها بی عدالتی و نابرابری محسوب نمی شود بلکه به بهترین شکل، موجب تقویت بنیان خانواده می گردد . همچنین با بهرهگیرى از روش تحلیلى و با مراجعه به منابع فقهی و حقوقی به بررسی حقوق زن و شوهر پرداخته و به این نتیجه رسیده ایم که دین مبین اسلام تشابه و یکسانی حقوق زن و شوهر که برخی به اشتباه معنای تساوی به آن داده اند را رد می کند . از نظر تعالیم اسلام هیچ یک از زنان ومردان به لحاظ شخصیت انسانی و حقوق اجتماعی بر دیگری برتری و فضیلتی ندارد و اگر در برخی حقوق خانوادگی یکی بر دیگری برتریداده شده به لحاظ تفاوت هایی است که خداوند از نظر آفرینش و مصلحت نوع معاشرت بشر میان آنها قرار داده و بلافاصله در مقابل چنین حقی، تکلیفی را بر عهده او نهاده است . همچنین با تاسیس اصل مهم ضابطه و ملاکی را برای تعیین حقوق و تکالیف همسران قرار داده که به موجب آن هر یک ازهمسران می بایست در » به معروف حقوق و تکالیف خود به تناسب عرف جامعه و مقتضیات زمان و مکان، با یکدیگر رفتار کنند . و هیچ یک نمی تواند از حقوق اختصاصی خود مانند نفقه و تمکین به گونه ای استفاده کند که با این اصل مغایرت داشته باشد .

کلیدواژه ها

تساوی حقوق، تشابه حقوق، حقوق طبیعی، حسن معاشرت، نفقه، تمکین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.