بررسی اثر متقابل مواد اولیه در جرمهای ریختنی کم سیمان

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS11_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه پاغنده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

احمد منشی

دانشیار، دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

رحمت اله عمادی

استادیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در این پژوهش شش ترکیب مختلف که پتانسیل استفاده در تولید جرمهای نسوز کم سیمان اسپینلی دارند شامل بوکسیت و منیزیت کلسینه، آلومین کلسینه و منیزیت کلسینه، سیمان نسوز و میکروسیلیس، آلومین کلسینه و میکروسیلیس، بوکسیت و پوسته اکسیدی و آلومین کلسینه و پوسته اکسیدی مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه ها پس از پرس و خشک شدن در دمای 1400 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت قرار گرفتند و آزمایشات XRD به منظور شناخت فازهای بوجود آمده انجام شد. با تشریح فازهای دیرگدار و یا زودذوب در هر یک از جفت های ترکیبی شش گانه که در متن مقاله بررسی شده است چنین نتیجه گیری گردید که بوکسیت اگریگیت (کلوخه) پایدار و میکروسیلیس بایندر (پیوند دهی) مشکل آفرین است که مقدار آن در ترکیب جرم ها باید به حداقل کاهش یابد. برای ایجاد اسپینل درجا از نوع MgAl2O4 تلفیق آلومین کلسینه و منیزیت کلسینه بهترین همبسته و برای ایجاد اسپینل هرسینیتی از نوع MgAl2O4 تلفیق آلومین کلسینه و پوسته اکسیدی نورد مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

جرمهای کم سیمان، اسپینل، هرسینیت، مولایت، پوسته اکسیدی، بوکسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.