اثربخشی مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر نشخوارهای ذهنی، باورهای فراشناختی کمال گرایی در مبتلایان اختلال وسواس اجبار استان چهار محال و بختیاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PESLSBTM01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل مردانی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

الهام یوسفی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

مریم مردانی زاده

کارشناسی مشاوره

چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف اثربخشی مداخله شناخت درماین مبتنی بر ذهن آگاهی بر نخشوارهای ذهنی، باورهای فراشناختی و کمال گرایی در مبتلایان اختلال وسواس، اجبار استان چهار محال و بختیاری صورت گرفته است روش تحقیق: نمونه مورد نظر در این مطالعه به روش نیمه تجربی با انتخاب تصادفی در دسترس از بین بیماران مراجعه کننده به مراکز خدمات روانشناختی و روانپزشکی شهرستان فارس در فاصله زمانی 20 آذر تا 10 بهمن 94، تعداد 30 نفر بیمار که طی مصاحبه بالینی روانپزشکی براساس پنجمین راهنمای تشخیصی و آماری DSM-5 از سوی روانپزشکی مبتلا به اختلال وسواس، اجبار تشخیص گرفتند انتخاب و بیماران به دو گروه 15 نفره : شناخت درماین مبتنی بر ذهن آگاهی و گروه کنترل جایگزین شدند. همچنین گروه ازمایش طی 8 جلسه تحت مداخله شناخت درمانی مبتن بر ذهن آگاهی قرار گرفتند و در دو مرحله پیش و پس آزمون با استفاده از مصابحه ساختار یافته پرسشنامه ی فراشناختی ولز، آزمون روانی اختلال وسواس، اجبار مادزلی مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج با استفاده از تحلیل کورایانس تحلیل شدند. یافت ها: نتایج نشان دادند که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به طور معناداری در بر نشخوارهای ذهنی، باورهای فراشناختی، کمال گرایی در مبتلایان اختلال وسواس اجبار شهرستان فارسان موثر بوده است. P< 0/05 نتیجه گیری: تمرینهای شناخت درمانی مبتن بر ذهن آگاهی با افزایش آگاهی افراد از لحظه حال از طریق فنونی مثل توجه به تنفس و بدنآگاهی به اینجا و اکنون، بر نظام شناختی و پردازش اطلاعات اثر می گذاردذ لذا با توجه به موثر واقع شدن این نوع آموزش در زمینه درمان اختلال وسواس اجبار و افزایش کیفیت زندگی استافده گسترده از آن توصیه می شود.

کلیدواژه ها

ذهن آگاهی، نشخوارهای ذهنی، باورهای فراشناختی، کمال گرایی، اختلال وسواس - اجبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.