بررسی چالشها و موانع طرح اورژانس اجتماعی مورد مطالعه: طرح اورژانس اجتماعی شهرستان تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PESLSBTM01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4028
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردشیر بهرامی

سازمان بهزیستی تهران

ولی بهرامی

سازمان آموزش و پرورش لرستان

چکیده

رشد اسیبهای اجتماعی از قبیل اعتیاد، طلاق و اختلالات روانی موجب افزایش خشونتهای خانگی، همسرآزاری، کودک آزاری ها خودکشی و... در جامعه ایران شدهاست افزایش این آسیب ها در محلات حاشیه نشین تهران نسبت به سایر مناطق و محلات شهری از نمود بیشتری برخوردار بوده است و بصورت بحران اجتماعی تلقی می شود. سازمان بهزیستی طرح اورژانس اجتماعی را در سال 1386 با هدف توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی اجرا نمود ه است. د راین مقاله تلاش شده است مهمترین چالشها و موانع برنامه اورژانس اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین برای دستیابی به این هدف سوالات زیر مطرح شده اند. 1- مهمترین برنامه و فعالیتهای اورژانس اجتماعی کدام است؟ 2- مهمترین چالشها و موانع برنامه های اورژانس اجتماعی چیست؟ 3- مهمترین مسائل و مشکلات قضایی و حقوق طرح اورژانس در ارتباط با کودک آزاری ها کدامند؟ 4- چه راکارهای برای افزایش کارایی و اثربخشی طرح اورژانس میتوان مطرح نمود؟ یافته ای این پژوهش نشان می دهد طرح اورژانس علیرغم اثرات مثبیت که در حوزه فعالیتها خود داشته با مشکلات و چالشهای زیر مواجهه است عدم اطلاع رسانی شفاف و کامل سازمان بهزیستی به جامعه: عدم آگاهی جامعه بر برنامه و اهدف اورژانس اجتماعی و موض گیری نسبت به آن و عدم همکاری با کارشناسان طرح، سازمان بهزیستی کوشر برنامه اورزانس اجتماعی را بدون هیچ گونه مطالعه و ارزیابی علمی و بررسی مشکلات آن در شهر تهران در کلیه شهرستانیها بالای 50 هزار نفر جمعیت اجرا نموده است ، در حالیکه نواقص و کاستی ها بسیار زیادی در این روند اجرای این برنامه وجوددارد نبود برنامه های برای درمان فرد آزار دهنده به ویژه در حوزه اعتیاد و اختلالات روانی ولایدن کودک آزار و همس رآزار ضعف تعاملات بین نهادی.

کلیدواژه ها

طرح اورژانس اجتماعی، کودک آزاری، آسیبهای اجتماعی، چالشهای طرح، شهر تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.