رویکرد جامعه شناختی به اشتغال معلولان در ادارات دولتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PESLSBTM01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم علیمرادی

کارشناس ارشد جامعه شناسی، کارشناس اشتغال اداره کل بهزیستی استان هرمزگان

چکیده

این مقاله با عنوان رویکرد جامعه شناختی به اشتغال معلولان در ادرات دولتی و با هدف بررسی اشتغال معلولین در ادارت دولتی انجام شده است. معلولین به عنوان بخشی از اجتماع شناخته می شوند. اشتغال معلولین با شرایط جذب در ادارت موجب توسعه زندگی فردی و اجتماعی می شود. انتخاب شغل برای معلولین در ادارت دولت در همه جوامع کم و بیش با مشکلات متعددی هرماه است که برخی از آنها با ویژگی های انتخاب گر و برخی دیگر با عوامل محیطی و اجتماعی و قوانین جامعه ارتباط دارند. اشتغال معلولان هم از این موارد مستنثا نیست. معلولان کسانی هستند که در جامعه بیکاری را بیش از دیگران تجربه می کنند و اخرین افرادی هستند که به استخدام سازمانها و موسسات در می آیند. از این رو نرخ اشتغال در بین معلولان بسیار کمتر از افرادعادی است که بیکاری در بین معلولان بیش از افراد عادی است خدمات توتانبخشی شغلی باید مقدماتی فراهم اور تا افرادی که دارای معلولیتهایی هستند بتواننداستقلال اقتصادی و اجتماعی کسب کرده شان واحترام خویش را به دست آورند. از جمله: راه های افزایش امکانات شغلی همکاری و تعاون نزدیک سازمانهای کارگرانو کارفرمایان برای ایجاد حداکثر امکانات شغلی، شناساییی توانایی ها و استعدادهای معلولان و فراهم اوردن در زمینه و شانس برابر با آنچه افراد تندرست از آن برخوردار هستند برای انجام کارهایی که واجد شرایط احراز آنها هستند تامین وسایل کمکی و هرگونه پیش بینی احتیاطی در جهت کمک رسانی به افرادی که نقصهای جسمی و روحی دارند.

کلیدواژه ها

معلولین، توانبخشی ، فرصتهای شغلی، حقوق اشتغال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.