ارزیابی عوامل استرس زا در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران از طریق بررسی واحد تغییر زندگی (LCU)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله بهداشت و توسعه، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHD-4-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدجواد قاضی میرسعید

استادیار، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سمیه کوئیک

کارشناس، معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

زینت جعفرقلی

کارشناس ارشد گروه مدیریت مخدمات بهداشتی درمانی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

حسین درگاهی

اسناد، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: دانشجویان علوم پزشکی در معرض عوامل استرس زای زیادی در طول مدت آموزش خود قرار دارند که موجب به خطر افتادن سلامتی آنها خواهد شد. لذا این مقاله با هدف اندازه گیری عوامل استرس زا از طریق واحد تغییر زندگی (LCU) در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین شده است. روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی بود که بر روی تعداد 189 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه خود ساخته پژوهشگر بود که بر مبنای 54 واحد تغییر زندگی و همچنین اطلاعات دموگرافیک و نشانه های بالینی ناشی از استرس در یک سال گذشته تدوین گردید و پایایی و روایی آن تأیید شد. جمع آوری و توصیف داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و تحلیل داده ها نیز با استفاده از آزمون های t-test و ANOVA انجام شد. نتایج: بیشترین عامل استرس زا در میان دانشجویان را عوامل درون فردی تشکیل می داد. بین مقطع تحصیلی (P=0/003)، سال ورود دانشجویان به دانشگاه (P=0/004) و جنسیت دانشجویان (P=0/001) با بروز عوامل استرس زا رابطه معنی داری دیده شد. بحث و نتیجه گیری: وجود عوامل استرس زا در میان دانشجویان به ویزه رشته های پزشکی و پرستاری یک مشکل جدی است که باید به آن توجه خاص داشت. بهره گیری از مراکز مشاوره دانشجویی، تقویت خود اتکایی و اعتماد به نفس می تواند از بار استرس در میان دانشجویان بکاهد.

کلیدواژه ها

استرس، دانشجویان علوم پزشکی، واحد تغییر زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.