چالش های فراروی نظام اداری الکترونیک و راهکارهای رفع آنها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ماهنامه «علوم انسانی اسلامی»، دوره: 1، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JOIH-1-11_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدجواد موسوی

مدیر عامل شرکت مخابرات بابل خیابان مدرس شرکت مخابرات استان مازندران

حسین شهابیان

کارشناس حفاظت فناوری اطلاعات استانداری مازندران ساری استانداری مازندران

پرویز قاسمی

کارشناس فناوری اطلاعات فرمانداری شهرستان عباس آباد مازندران شهرستان عباس آباد فرمانداری

چکیده

فراخور گسترش خدمات عمومی الکترونیک و اقبال عمومی و بازخورد مثبت آن در جامعه، حرکت تدریجیاز نظام اداری سنتی به سوی نظام اداری الکترونیک امری اجتنابناپذیر مینماید. معیار میزان رشد و روش سنجشبازدهی و موفقیت سیستم ها با اطلاع از عوامل کیفیت و کمیت امکان پذیر می باشد، لیکن این دو معیار به طور کاملبیانگر میزان رشد و توسعه نمی باشند. در دنیای پیشرفته امروزی که تمامی جهش ها و موفقیت ها حاصل عوامل وپارامترهای محیطی و محاطی مختلفی می باشد با تعمق در این عوامل و پارامترها می توان مشاهده نمود علاوه براینکه تعداد پارامترها (کمیت) و نحوه اجرای هر یک از آنها (کیفیت) بر میزان بازدهی سیستم تاثیرگذار می باشندعامل مهم دیگری به نام تعامل و ارتباط بین آنها نیز به عنوان مهمترین عامل در جهت پایداری، افزایش بهره وری ورشد تصاعدی بازدهی سیستم بسیار موثر می باشد. لذا ضرورت تحقق نظام اداری الکترونیک فراتر از مواردی چونتسریع امور و کاهش هزینه ها بوده و قابل تسری در مباحث کلیدی و بنیادی دیگری چون عدالت محوری، کاهشوحتی جلوگیری از فسادهای مالی و اداری، تغییر مثبت در نگرش و رفتارهای سازمانی، تاثیرات مثبت در الگوهایزندگی اجتماعی و افزایش هنجارها و کاهش ناهنجاریها، تاثیر بر نظام آموزشی و .... خواهد بود. در این مقاله پس ازبررسی مزایای نظام اداری الکترونیک، به ابعاد عدم تحقق آن پرداخته و در نهایت راهکارهای پیشنهادی در خصوصپیاده سازی و اجرای موفق این نظام ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

نظام اداری الکترونیک، نظام اداری یکپارچه، عدالت محوری، رفتارهای سازمانی، رضایتمندی، مطلوبیت سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.