بررسی اثرات محیط زیستی گونه ماکروجلبک گراسیلاریا گراسیلیس و پتانسیل سنجی تولید انرژی از این زیست توده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه محیط زیست و بحران های پیش رو (با محوریت کمبود آب و آلودگی های شهری و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: ENVCO01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران پارسا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

مهدی جلیلی قاضی زاده

استادیار گروه آلاینده های محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی

محمدعلی عبدلی

استاد گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

مریم پازکی

استادیارگروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

چکیده

رشد بیش از اندازه ماکروجلبک ها با توجه به افزایش فعالیتهای انسانی و ورود فاضلاب صنایع و کودهای کشاورزی به دریاها در جای جایجهان درجال افزایش است. گراسیلاریا نوعی از ماکروجلبک ها قرمز رنگ می باشد که بیش از 300 نوع از آن شناسایی و 160 گونه از آنطبقه بندی شده است. گراسیلاریا به دلیل خاصیت تولید بیومس با بازده بالای تولید، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر گونهگراسیلاریا گراسیلیس در دریای خزر شناسایی گردیده است و امکان رشد بیش از اندازه آن در آینده و راهکارهای مدیریت این زیست تودهبررسی گردیده است. گراسلارایا گراسیلیس به ترتیب دارای ترکیب شیمیایی 30/5، 2/17 و 40 درصد جرم کل خود، پروتئین، چربی وکربوهیدرات می باشد. گراسیلاریا گراسیلیس حاوی نوعی کربوهیدرات، فایکوکلویید است. از این کربوهیدرات در تولید آگار و همچنین بطورگسترده در صنایع مختلف نظیر تولید بستنی، غذا، ژله و وسایل آرایشی بکار گرفته می شود. علاوه بر این گراسیلاریا گراسیلیس گزینه بسیارمناسبی برای تولید سوخت زیستی نیز می باشد. پتانسیل تولید نفت زیستی از آن می تواند در کاهش میزان دی اکسیدکربن انتشاریافته به جونقش ایفا کند. گراسیلاریا گراسیلیس به دلیل میزان بالای موادی مغذی که برای رشد خود نیاز دارد، بایوچار حاصل از آن دارای مواد غیرآلیبرای بهبود شرایط خاک می باشد. همچنین گراسیلاریا گراسیلیس دارای پتانسیل خوبی برای کشت در دریا 3 نیز می باشد.

کلیدواژه ها

ماکروجلبک، گراسیلاریا گراسیلیس، زیست توده، سوخت زیستی، اثرات محیط زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.