تاثیر سطوح مختلف انرژی بر عملکرد، اجزای لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی نر سویه آرین در شرایط القای آسیت
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش سراسری پژوهش های نوین در کشاورزی و علوم دامی
- کد COI اختصاصی: AASCONFERENCE01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 744
نویسندگان
دانشجوی دکترا علوم دامی، تغذیه طیور دانشگاه تهران
استاد گروه علوم دامی دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تهران
چکیده
در این آزمایش با استفاده از طرح بلوک های کاملاً تصادفی تاثیر سه سطح انرژی در چهارتکرار شامل : 1- سطح انرژی جیره مطابق کاتالوگ سویه آرین 2- کاهش سطح انرژی جیره به میزان 100 کیلوکالری در دوره آغازین و 150 کیلوکالری در دوره رشد و پایانی نسبت به کاتالوگ سویه آرین 3- کاهش سطح انرژی جیره به میزان 200 کیلوکالری در دوره آغازین و 300 کیلوکالری در دوره رشد و پایانی نسبت به کاتالوگ سویه آرین بر عملکرد و پیشگیری از عارضه آسیت 60 قطعه جوجه گوشتی در طول شش هفته بررسی شد. در طول آزمایش وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و درصد تلفات تعیین شد. در 35 روزگی هماتوکریت و فراسنجه های خونی اندازه گیری شد. در پایان آزمایش ویژگی های لاشه و نسبت بطن راست به کل بطن تعیین و مقایسه شد. کاهش سطح انرژی جیره افزایش وزن بدن و مصرف خوراک را افزایش داد (P< 0/05). تیمار دو ( 3050، 2950، 2900) بیشترین نسبت بطن راست به کل بطن را داشت ( P< 0/05). کاهش انرژی جیره مقادیر هموگلوبین، و هماتوکریت را کاهش داد (P< 0/05) و سطح کورتیکواسترون افزایش یافت (P< 0/05). هورمون T3 تحت تاثیر کاهش انرژی جیره قرار نگرفت ولی T4 با کاهش سطح انرژی جیره افزایش یافت (P< 0/05) و همچنین نسبت T3 به T4 با کاهش سطح انرژی جیره کاهش یافت (P< 0/05). با توجه به نتایج کاهش سطح انرژی جیره به صورت 100 کیلوکالری در دوره آغازین و 150 کیلوکالری در دوره رشد و پایانی کمتر از کاتالوگ سویه آرین از لحاظ عملکرد و تلفات و شاخص های مرتبط به آسیت بهتر ازدو گروه دیگر بود.کلیدواژه ها
انرژی جیره، آسیت، عملکرد، جوجه های گوشتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدیریت چرای بومی عشایر طایفه شش بلوکی در استان فارس
- هوشمند سازی روستایی
- تاثیر بیوچار واسید هیومیک بر قابلیت دسرسی عناصر پر مصرف در خاک های مناطق روستایی شهرستان در میان، خراسان جنوبی
- بررسی اثر منابع مختلف زئولیت بر pH و کینتیک تخمیر منابع مختلف کربوهیدرات و پروتئین به روش آزمایشگاهی
- بررسی تنوع زیستی رویشگاه های سماق در رابطه با برخی عوامل محیطی. مطالعه موردی رشته کوه های بینالود
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.