شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر انتخاب تامین کنندگان بر اساس میزان ریسک زنجیره تامین (مورد مطالعه : ناوگان ریلی درون شهری شرکت بهره برداری متروی تهران)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی تحقیقات کاربردی در مدیریت، مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری با رویکرد توسعه کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ISCCONF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 851
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حشمتی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیکی، گروه مهندسی صنایع، تهران، ایران

محمد عبدالشاه

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیکی، گروه مهندسی صنایع، تهران، ایران

چکیده

امروزه توجه به فرصت ها و تهدیدهای موجود در عرصه صنعت و تجارت و ارزیابی توان صنایع و شرکت ها در رویارویی با عدم قطعیت ها و ریسک های موجود ضروری و مهم بوده و مدیریت ریسک های زنجیره تامین بسیار حائز اهمیت می باشد. مدیریت ریسک فرایند شناسایی عوامل ریسک، ارزیابی آن ها و برنامه ریزی برای کاهش اثرات نامطلوب ریسک ها می‏باشد. ارزیابی ریسک یکی از مراحل مهم مدیریت ریسک بوده و با توجه به وجود ریسک های فروان و نیز لزوم صرف بهینه منابع در زنجیره تامین، اهمیت زیادی دارد و نادیده گرفتن آن و حتی اجرای ناقص این فرایند ممکن است خسارات جبران ناپذیری را بر بخش های مختلف زنجیره وارد کند. ارزیابی و رتبه بندی بندی ریسک، برتری هر ریسک را بر اساس شاخص های مرتبط مشخص کرده و در نتیجه امکان ارایه پاسخ مناسب برای هر ریسک فراهم می گردد. در این تحقیق با ارایه یک مدل جامع و سلسله مراتبی برای ارزیابی ریسک، ضمن شناسایی ریسک های اصلی زنجیره تامین شرکت بهره برداری مترو تهران با تکیه بر روش ساختار شکست ریسک و تعیین معیارهای اندازه گیری، پرسشنامه جامعی تهیه شده و بر اساس آن اهمیت نسبی هر ریسک در شرکت راه آهن شهری تهران و حومه ( مترو تهران ) به عنوان مطالعه موردی با استفاده از روش تحلیل AHP فازی تعیین شده است. لذا ریسک‏های مربوط به عوامل سیاسی به عنوان بحرانی ترین ریسک ها در این شرکت بزرگ شناخته شدند.

کلیدواژه ها

زنجیره تأمین ، ریسک ، مترو تهران ، AHP فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.