اثرات متقابل فرهنگ سازمانی و انگیزه کارکنان بر نهادینه سازی نظام پیشنهادات در دستگاه های دولتی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نظام پیشنهادها
  • کد COI اختصاصی: ICPAS06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مظلومی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، منطق

غلامرضا شاکری نوائی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، منطق

چکیده

سیستم پیشنهادات یکی از سیستم های انسان محور ارتقای بهره وری است. در این سیستم با برنامه و مکانیزمی مشخص، پیشنهادات کارکنان در مورد بهبود وضعیت سازمان، جمع آوری، ارزیابی و بعضاً اجرا می شود. مصاحبه هایی که با مدیران موفق در کشورهای توسعه یافته به عمل آمده، رمز موفقیت خود را در سازمان ها استفاده از نظرات کارکنان در تصمیم گیری دانسته اند. این موضوع اساس کار مدیریت مشارکتی است. با توجه به مطالعات انجام یافته رسمشت بیش از حد کاری، تمرکز بیش از حد در سازمان، ارتباطات ضعیف، سیستم های پاداش سنتی و نا کارآمد و .... در مسیر خلاف توانمد سازی کارکنان حرکت و استقلال کاری بیشتر، مشورت و رایزنی با کارکنان، شناخت ابعاد انگیزشی کارکنان، توسعه انگیزش کاری کارکنان و ... در مسیر توانمندسازی کارکنان حرکت می نماید. برای فراهم کردن شرایط و برطرف کردن موانع اجرای نظام پیشنهادها در سازمان های دولتی لازم است ساختارهای، تغییر نگرش، جایگزینی فرهنگ وفاق به جای نفاق، ایجاد فرهنگ تعلق سازمانی، ایجاد فرهنگ عشق به کار، ایجاد فرهنگ اعتماد و توان افزایی، ایجاد فرهنگ مشارکت و روحیه کار تیمی مورد بازنگری و باز آفرینی قرار گیرد. موانع استقرار نظام پیشنهادها عدم اعتقاد راسخ و باور قلبی در مدیران ارشد دستگاه های دولتی، ترس از آشکارشدن ضعف های مدیریتیف وجود قوانین زاید و دست و پاگیر، موانع مالی، طولانی بودن فاصله زمانی بین ارائه پیشنهاد تا اجرایی شدن آن تشخیص داده شده است. روش های افزایش کیفیت پیشنهادها آموزش، ترغیب به کار گروهی، بذر پیشنهاد، توسعه فرهنگ کتاب خوانی، اتاق فکر، تربیت مشاور برای پیشنهاد دهندگان، احساس تعلق نسبت به سازمان، ئایجاد فیلترهای نامحسوس برای ثبت پیشنهادات، افزایش سطح آگاهی پرسنل از فعالیت های سازمان، مکانیزاسیون سیستم پیشنهادها می باشد.

کلیدواژه ها

مشارکت، مدیریت مشارکتی، نظام پیشنهادها،انگیزش، فرهنگ سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.