تعیین روش مناسب جهت استخراج ژنومی از برگ گیاه اسپرس DNA
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین در کشاورزی محیط زیست گردشگری
- کد COI اختصاصی: AETCONF01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 769
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
مربی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان
چکیده
استخراج DNA ژنومی با کمیت و کیفیت مطلوب از نیازهای اساسی زیستشناسی مولکولی است. استخراج از DNA بافتگیاه به علت حضور متابولیتهایثانویه، تانن، فلاونوئیدها و پروتئینها که بر کیفیت DNA اثر منفی میگذارد با مشکلاتیروبهرو است. لذا روش استخراجی که بتواند این مواد را به حداقل برساند باید تشخیص و مورداستفاده قرار گیرند. در اینتحقیق چهار روش استخراج DNA شامل: Doyle and Doyle ، Dellaporta و همکاران ، Khanuja و همکاران، Kang and Yangبهمنظور انتخاب بهترین روش استخراج DNA از گیاه اسپرس موردبررسی و ارزیابی قرار گرفتند. برای استخراج DNA ،برگهای جوان مورداستفاده قرار گرفت. کمیت و کیفیت DNA استخراجشده با هر چهار روش، با استفاده از روشهای سپکتوفتومتری، الکتروفورز روی ژل آگارز0/8 درصدو همچنین با انجام واکنش زنجیرهای پلیمرازPCR مورد مقایسه قرار گرفتند. درنهایت با توجه به کمیت و کیفیت DNA استخراجشده و نتایج حاصل از PCR ، روش Doyle and Doyle یاCTAB با اندکی تغییرات بهمنظور استخراج DNA با خلوص بالا از برگهای جوان و بالغ این گیاه علوفهای انتخاب شد و بیشترین مقدار DNA باکیفیت مطلوب از یک 211 میلیگرم بافت برگی جوان با روش CTAB با اندکی تغییرات به دست آمدکلیدواژه ها
استخراج DNA ، اسپرس، CTAB ، PCRمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.