بررسی تأثیر هوش تجاری بر تصمیم گیری مدیران مورد مطالعه شرکتهای پیمانکاری نفت و گاز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد پویا ایران -مالزی
  • کد COI اختصاصی: MDEHAMAYESH01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم عباسی

دکترای تخصصی مدیریت بازارگانی، ده ونک دانشگاه الزهرا، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا

زهرا باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی بین الملل دانشگاه پیام نور کرج

چکیده

امروزه، مدیریت علمی سازمان ها نیازمند استفاده مناسب از ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات مانند سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان است. یکی از ابعاد این مطالعه، بررسی ارتباط سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان با هوش تجاری و پشتیبانی تصمیم گیری است. فرآیند تصمیم گیری نقش مهمی در هر سازمان بازی می کند. بنابراین باید بصورت برنامه ریزی شده، جامع، شفاف و مطمئن به حل مسائل بپردازد. هدف اصلی سیستم های هوش تجاری تأمین کارمندان دانشی با ابزارها و روش هایی است که آنها را در تصمیم گیری مؤثر و به موقع یاری کند. در این تحقیق ابتدا به بیان مسئله و ضرورت و اهمیت تحقیق پرداخته و با مشخص کردن فرضیات بعد به طور اجمالی به ادبیات تحقیق از جمله بیان مفهوم هوش تجاری و تصمیم گیری، سیستم برنامه ریزی نیروی انسانی- و پیشینه مطالعه پرداخته شده است. در ادامه روش تحقیق بیان شده که شامل: جامعه آماری، روش نمونه گیری استفاده شده که فرمول کوکران است. گردآوری اطلاعات در این تحقیق از روش مطالعه کتابخانه ای و میدانی می باشد و سپس روایی پرسشنامه تهیه شده را با نظر اساتید و متخصصان بررسی شده و همچنین پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ سنجیده شده که مورد پذیرش قرار گرفت. از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف جهت بررسی نرمال بودن توزیع متغیرها، تحلیل واریانس جهت بررسی معنی دار بودن تفاوت متغیرها و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون جهت بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته استفاده شده است. سپس به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شده و جهت بررسی فرضیه ها از آزمون t تک نمونه نمونه ای استفاده کرده ایم و در آخر به نتیجه گیری مطالعه پرداخته شده و حاکی از آن ا ست که 4 فرضیه مطرح شده همگی مورد تأیید قرار گرفته شده است.

کلیدواژه ها

هوش تجاری، تصمیم گیری، کیفیت تصمیم، برنامه ریزی منابع انسانی، کارایی سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.