رابطه تأمین مالی از طریق اجارههای سرمایهای با عملکرد مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورساوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMEC01_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید صمد هاشمی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

اکرم رسا حسین زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

چکیده

تأمین منابع مالی به عنوان بازوی توانمند نهادهای مالی و از عوامل مهم در تعمیق نظام ماالی هار کشاوری محسوب میشود بههمین جهت در دنیا ابزارهای مالی متنوعی طراحی شده است. امروزه هماه نیازهای مالی سرمایه گذاران در بازارهای مالی و بااستفاده از ابزارهای نوین مالی برآورده میشوند و مهندسان مالی جهت رفع این نیازها با سرعت فراوانی در حال طراحی ابزارهاینوین مالی هستند و همه این ابزارها متناسب با نیازهای متنوع سرمایه گذاران (در بازار پول و سارمایه) طراحی شده اند. در ایران،ضرورتهای کنونی، نظام مالی کشور را وادار نمود تا ضمن اندیشیدن به نهادها و ابزارهای جدید، تلاشهای خاود را در این زمینهشدت بخشد. مهمترین ابزارهای تأمین مالی خارج از ترازنامه شامل برونسپاری، اجارههای عملیاتی، فروش حساب های دریافتنی،تأمین مالی پروژههای خاص، تبدیل داراییها به اوراق بهادار و .... میباشند. در این پاووه رابطه تامین مالی از طریق اجارهایسرمایهای با عملکرد مالی شرکتها مورد بررسی قرار میگیرد. معیارهای ارزیابی عملکرد شرکت عبارتند از نسبت بدهی بهداراییها، بدهی به حقوق صاحبان سهام، بدهی بلندمدت به حقوق صاحبان سهام، بازده داراییها و بازده حقوق صاحبان سهام برای بررسی این موضوع ما از اطلاعات مربوط به 30 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای سالهای مالی 1392-1387 استفاده کردهایم . این تحقیق از نوع کاربردی و توصیفی پسرویدادی است و برای آزمون فرضیههای پژوهشی از رگرسیون چند متغیره دادههای ترکیبی استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که بین تأمین مالی از طریق اجاره های سرمایه های و معیارهای عملکرد شرکت رابطه معنی داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

نقدینگی، تأمین مالی، اجاره سرمایه ای، عملکرد شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.