رتبهبندی مصادیق و مؤلفههای مسئولیت اجتماعی در نظام بانکداری ایرانبر اساس روش و فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMEC01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطاءالله رفیعی آتانی

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه علم و صنعت

مژگان نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد بانکداری اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

مسئولیت اجتماعی، از موضوعاتی است که اخیراً موردتوجه بسیاری از سازمان ها قرارگرفته است. درواقع امروزه مدیران، مشتریان و سهامداران سازمان ها دریافته اند که تمام سازمان ها فارغ از نوع فعالیت خود در قبال تمام سهامداران، محیط زیست و جامعه ای که در آن فعالیت می کنند، مسئول هستند . این پژوهش که یک مطالعه توصیفی، کاربردی وپیمایشی است، به منظور ارائه چارچوبی برای وزندهی و رتبهبندی مصادیق مسئولیت اجتماعی در نظام بانکی کشور انجام شده است. مسئولیت اجتماعی شامل 6 بعد مسئولیتهای اقتصادی، انساندوستانه، اخلاقی، حقوقی، شرعی و مسئولیتهای تکنولوژی بانکداری است. این پژوهش همچنین بانکهای کشور را در دسته ی بانکهای دولتی، نیمه-دولتی، خصوصی و قرضالحسنهای، با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی ( AHP ) مورد تجزیه وتحلیل قرار داده است. لذا بانکهای کشور ازنظر میزان اهتمام به مسئولیت اجتماعی و ایفای تعهدات خود در این زمینه نیز رتبهبندی شدهاند. سپس از منظر ابعاد 6 گانه مسئولیت اجتماعی هریک از ۴ نوع نظام بانکی رتبهبندی شدهاند. نهایتاً در مرحله آخر، مصادیقمختلف مسئولیت اجتماعی را با توجه به دستهبندیهای آنها با یکدیگر مورد مقایسه و رتبهبندی قرار دادهایم. داده های جمع آوری شده، از طریق تکنیک تحلیل سلسله مراتبی و به کمک نرم افزار Expert Choice موردبررسی و آزمون قرار گرفتند . نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که از میان ابعاد مسئولیت اجتماعی در ایفای مسئولیت اجتماعی درسیستم بانکی کشور، مسئولیتهای اقتصادی بالاترین رتبه را دارند و نیز بانکهای قرضالحسنهای به عنوان شاخص بانکداری اسلامی، نسبت به سایر بانکها در این زمینه پیشتاز هستند و بانکهای دولتی در رتبه دوم قرار دارند.

کلیدواژه ها

مسئولیت اجتماعی، نظام بانکی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.