مدیریت سیستمهای اطلاعاتی و روشهای پیشنهادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ICMM03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاله الله دادی

مدرس دانشگاه علمی کاربردی زاهدان، ایران

علی کیخا

مدرس دانشگاه علمی کاربردی زاهدان، ایران

چکیده

در دنیای امروز، سازمانها با انبوهی از اطلاعات مواجه هستند که این اطلاعات باید تحلیل، قابل فهم، نگهداری و بازیابی گردد. وقتی مدیر یک سازمان میخواهد تصمیم بگیرد، دادههای فراوانی که اغلب مفید نیستند، در اختیارش قرار می گیرد. این دادهها باید پالایش و معنی دار شوند و به اطلاعات مفید تبدیل شوند. اینجاست که نیاز به سیستمهای اطلاعات و مدیریت آنها احساس میشود .به بیان دیگر، مدیریت کسب و کار پویای امروز نیازمند بکارگیری سیستمهای اطلاعاتی و نرمافزارهای سازمانی است و در این میان همواره افرادی با قدرت تحلیل بالا و زاویه دید و سابقه کسب و کار مورد نیاز هستند تاکار، امکان پیشبرد اهداف سازمانها را فراهم نمایند. برنامه ریزی استراتژیک به مفهوم برنامه ریزی آینده یک سازمان است، یعنی جهتی که سازمان می خواهد در آن جهت حرکت کند و برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات برای هر سازمان، سندی است که معماری اطلاعات سازمان را در پرتو ملاحظات استراتژیک مانند ماموریت، اهداف و اولویتهای سازمان تعیین کرده و برنامه اجرایی لازم برای دستیابی به سیستمها و پایگاه های اطلاعاتی را در سطح سازمان تعیین می کند. به عبارت دیگر، برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات منشور و برنامه کلان سازمان در زمینه سیستم های اطلاعاتی و به طور کلی، فناوری اطلاعات است. رویکردهای مختلفی برای برنامه ریزی به کار برده می شوند. در حال حاضر رویکرد غالب برای تدوین برنامه بلندمدت یا طرح جامع فناوری اطلاعات رویکرد معماری سازمانی یا معماری فناوری اطلاعات است. هدف از این مقاله ارائه روشهایی با رویکرد معماری سازمانی به منظور برنامه ریزی استراتژیک سیستم های اطلاعاتی میباشد . در خاتمه نیز به دلایل شکست پروژههای برنامهریزی منابع سازمان، موانع اصلی بررسی میشود.

کلیدواژه ها

سیستمهای اطلاعات، ارزش کسب وکار،ERP،مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.