ارزیابی فرآیند تهیه طرح هادی روستایی (نمونه موردی : روستای جامخانه)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF03_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسن رسولی

کارشناسی ارشد ، جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور ساری ، استان مازندران

المیرا امیری نژاد

کارشناسی ارشد ،جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ) گرایش برنامه ریزی کالبدی (، دانشگاه پیام نور گنبد کاووس ، استان گلستان

مهدی باقری جامخانه

کارشناسی ارشد ، مدیریت اجرایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات مازندران

اصغر باقری جامخانه

کارشناسی ارشد ، کشاورزی ) گرایش زراعت (، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

بنابراین بدون توجه به توسعه روستایی و پیشرفت روستاها و روستائیان نمی توان به توسعه و پیشرفت در مقیاس ملی اندیشه کرد. در این چارچوب، جامعهروستایی ایران نیز از دیرباز دستخوش نابسامانی ها و نارسائی های متعددی بوده و بدلیل سیاست هایی که بر آن ها اعمال می شد دچار نوعی مهجوریت وعقب افتادگی تاریخی شده است. بدین معنی در سیاست گذاری های ملی نیز چه در گذشته و چه در حال حاضر به بخش روستایی توجه شایانی نمی شود،هر چند که در مواردی اهداف و سیاست های مشخصی در قالب اهداف کلان برای این بخش پیش بینی گردیده است. امروزه طرح هادی روستایی یکی ازمهمترین ابزار مدیریت توسعه روستایی در ایران محسوب می شود که عمدتاً جنبه های کالبدی روستاها را مورد توجه قرار می دهد. امروزه طرح هادیروستایی یکی از مهمترین ابزار مدیریت توسعه روستایی در ایران محسوب می شود که عمدتاً جنبه های کالبدی روستاها را مورد توجه قرار می دهد. در اینراستا فرآیند طرح هادی با یک ا لگوی ترسیمی با انجام مطالعات اجتماعی، اقتصادی، محیطی و کالبدی اغاز می شود مرحله تهیه طرح هادی دارای ابعادفنی و علمی بوده که توسط مشاور طرح انجام می گیرد و عموماً طولانی و دارای مشکلاتی می باشد که تحلیل آن ها در جهت برنامه ریزی و ساماندهی مسیرتولید طرح منجر به نزدیک شدن به اهداف اصلی نهفته در ماهیت آن خواهد گردید. روش این پژوهش توصیفی و تحلیلی ، و از نوع کاربردی،و ازنرم افزار GIS در این پژوهش استفاده شده است. در نگارش و گردآوری اطلاعات این مقاله از روش کتابخانه ای (مطالعه مقالات،گزارشات و کتابهای متعدد ، طرح های و پژوهش) ،موضوع ارزیابی فرآیند تهیه طرح هادی روستایی (مطالعه موردی : روستایجامخانه) مورد بررسی و تجزیه وتحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

طرح هادی ، فرآیند طرح ، روستای جامخانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.