اقتصاد در حوزه الگوی اسلامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آینده پژوهی، مدیریت و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: MCED02_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس کیفی بجستانی

کارشناس ارشد فقه ومبانی حقوق اسلامی

مریم جمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی

بتول لنگری

کارشناسی ادبیات فارسی

چکیده

مبنای اقتصاد اسلامی همان موازین، اصول و احکام فقهی است و فضای فرهنگی حاکم بر رفتار و روابط اقتصادی در این نظام را فرهنگ و اخلاق اسلامی شکل می دهد در اقتصاد اسلامی باید سازکارهای ملی را متناسب با ارزش های اسلامی تدوین کرد نه آنکه همان شاخص هایی که رشد و توسعه را در نظام سرمایه داری اندازه گیری می کند، در نظام اسلامی به کار گرفت. مکتب اقتصادی ،شامل فلسفه اقتصادی، اخلاق اقتصادی،سیاست اقتصادی ،فقه اقتصادی، فرهنگ اقتصادی و در نظام اقتصادی اسلام است یک نظام اقتصاد اسلامی نظامی علمی و مکتبی است که باید براساس یان دو پایه نهاد سازی نماید. در درون نظام اقتصاد ملی یک کشور نمی توان هیچ سرمایه و نقطه قوت ارزشمندتری از مردم پیدا کرد و عمده ترین مقولات اقتصاد در هر کشور تولید و مصرف است و مردم در این زمینه ها مهم ترین نقش را دارند. در راهبردهای اقتصاد مقاومتی ضمن اینکه مشکلات وموضوعات امروز جامعه مورد توجه است آینده نگری و داشتن افق بلند مدت از ارکان ان محسوب می شود این مقاله به روش اسنادی و براساس راهبرد توصیفی-تشریحی و نگارش کاربردی می باشد و هدف از نگارش این مقاله بررسی اقتصاد در حوزه الگوی اسلامی و ایفای نقش ان درجامعه اسلامی است.

کلیدواژه ها

اقتصاد، جامعه، کشور ،اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.