بررسی کاراییهودهای سیستم تهویه مکنده موضعی در کنترل گردوغبار 3Fe2Oدر فرایند سرند اکساید واحد آهن سازی یکی از صنایع فولاد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-1-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جمشیدی راستانی

کارشناسی ارشد و مربی گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود،شاهرود، ایران

عبدالرحمن بهرامی

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشک ی همدان ، همدان ، ایران

شیوا محمودی آلاشتی

دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود،شاهرود، ایران

ناهید راست بالا

کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت مینودشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان،گلستان، ایران

چکیده

زمینه وهدف: سیستم تهویه مکنده موضعی از رایجترین روشهای کنترل مهندسی جهت کنترل عوامل شیمیایی در محیطهای شغلی محسوب میشود.این مطالعه با هدف تعیین راندمان هودهای تهویه در کنترل گردوغبار 3Fe2Oدر فرآیند سرند اکساید واحد آهنسازی یکی از صنایع فولاد انجام شد. روش بررسی: : سیستم تهویه مکنده موضعی مورد بررسی در این مطالعه توصیفی، دارای شبکه کانالکشی گسترده با 17 هود بود. ابتدا تغییرات وتناقضات سیستم و فرایند با اسناد (نقشههای سیستم) مقایسه و سپس بهمنظور ارزیابی راندمان هر هود، با استفاده از روش 500،NIOSHغلظت گردوغبار در کنار هر هود (منبع)، در دو وضعیت تهویه خاموش و روشن (با سه بار تکرار)، اندازهگیری شد.یافتهها: : نتایج آزمون آماری تفاوت معنیداری بین غلظتهای آلاینده در دو حالت خاموش و روشن سیستم تهویه، در 7 هود از مجموع 17 هود نشان داد(P< 0/05)هود محصور درمحل ریزش مواد از تانک داخل فیدر با راندمان 85% و غلظت 3/3+1/5 mg/m3 دارای بیشترین راندمان و دو هود، یکی محصور در محل ریزش مواد از فیدر داخل سرند و دیگری هود محصورنشده در موضع ریزش مواد از نوار نقاله به نوار نقاله (سایز ریز زیرین سرند) هر دو با راندمانی حدود-2% و غلظت های mg/m3 243/2+73/5 و 3462/4+1339 در وضعیت روشن دارای کمترین راندمان بودند . همچنین بیشترین غلظت آلاینده مربوط به هود محصور نشده در محل ریزش گندله از روی نوار نقاله داخل تانک در وضعیت روشن با غلظت g/m3 5/03 و راندمان 7% بود. نتیجهگیری: هودهای تهویه موضعی مورد ارزیابی کارایی لازم را نداشته و دارای راندمان متفاوتی بودند. حتی برخی به علت برگشت آلاینده از هود به محیط کار دارای راندمان منفی بودند.

کلیدواژه ها

تهویه مکنده موضعی، صنعت فولاد ، کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.