ارزیابی اثر کربن بلک بر روی خواص مکانیکی قیر و ترک های دمایی در روسازی های آسفالتی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: RCEAUD02_439
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1359
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار دانشکده حمل و نقل، دانشگاه اصفهان
دانشیار گروه مهندسی راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
مخلوط آسفالتی بهعنوان مهمترین بخش باربر راه و همچنین بهعنوان لایه در تماس با چرخ وسیله نقلیه، نقش بسیار مهمی در کیفیت سطح راه و رانندگی ایفا میکند. در نتیجه عملکرد ضعیف آن باعث کاهش طول عمر راه و اعمالهزینههای زیاد تعمیر و نگهداری میشود. از مهمترین عوامل ضعف روسازی، ضعف در چسباننده لایه آسفالتی یا همان قیر است. محدودیتهای قیر معمولی باعث گردید، که در زمینه اصلاح رفتار قیر و در نتیجه اصلاح عملکرد مخلوطهای آسفالتی گامهایی برداشته شود. در دهههای اخیر در این زمینه روشهای مختلف و طیف گستردهای از مواد اصلاحکننده و افزودنی به منظور بهبود خواص و رفتار قیر و در نتیجه بهبود عملکرد مخلوطهای آسفالتی مورد استفاده قرار گرفته است. این مواد افزودنی جهت بهبود یک یا چند ضعف قیر به آن اضافه می شوند، اما ممکن است همین مواد اصلاح کننده دیگر ویژگی های قیر را تضعیف نمایند. از این رو بررسی همه جانبه این مواد افزودنی اهمیت خواهد یافت. در این پژوهش به بررسی اثر کربن بلک بر روی پتانسیل ترک های دمایی قیر پرداخته شده است. این فیلر به جهت بهبودخواص مربوط به هدایت الکتریکی و گرمایی، پتانسیل شیار شدگی و پیرشدگی قیر به آن افزوده می شود . از جمله خرابی های روسازی های آسفالتی که از ضعف قیر ناشی می شود، ترک های دمایی است. ترک های دمایی به علت تغییرات دما و شکننده شدن قیر در دماهای پایین ایجاد می شوند و به صورت ترک های عرضی در سطح روسازی گسترش می یابند .آزمایشات درجه نفوذ، نقطه نرمی و رئومتر تیرچه خمشی (BBR) برای سنجش اثر این ماده به کار برده شده است. نتایج حاصل از آزمایشات انجام شده حاکی از آن است که افزودن کربن بلک به قیر موجب کاهش درجه نفوذ آن و افزایش پتانسیل بروز ترک های دمایی در روسازی های آسفالتی خواهد شدکلیدواژه ها
کربن بلک، فیلر، قیر، ترک های دمایی، روسازی آسفالتی، رئومتر تیرچه خمشیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.