بررسی رابطه هوش معنوی مدیران و تعهد سازمانی کارکنان در سازمان های دولتی و غیر دولتی شهرستان ایلام در سال 1390

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF01_358
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 953
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم محبی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایلام، ایران.

کاظم شفیعی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد واحد بروجرد، ایران.

قباد بهامین

استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

فریبرز درتاج

دانشیار گروه روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران، ایران.

چکیده

این مطالعه، با هدف شناسایی رابطه هوش معنوی مدیران با تعهد سازمانی کارکنان انجام شده است. متغیر های این تحقیق هوش معنوی و مولفه های چهارگانه آن )تفکر انتقادی وجودی، تولید معنای شخصی، آگاهی متعالی و توسعه حالت آگاهی ( و تعهد سازمانیمی باشند. روش تحقیق این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و از جنبه ی هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل 1024N=نفر از مدیران و 86357N= نفر از کارکنان سازمان های دولتی و غیر دولتی شهرستان ایلام بوده، و از این جامعه ی آماری نمونه ایشامل 168n= نفر از مدیران و 400 n= نفر از کارکنان سازمان های دولتی و غیردولتی شهرستان ایلام، با استفاده از روش طبقه اینسبی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. واحد تجزیه و تحلیل در پژوهش فرد وسازمان می باشد. جمع آوری داده ها با استفاده ازپرسشنامه هوش معنوی کینگ ) 2008 (ترجمه مقیمی و رمضان، با ضریب آلفای کرونباخ 0.877 و پرسش نامه تعهد سازمانی آلن ومیر) 1990 ( با ضریب آلفای کرونباخ 0.824 انجام گرفت. برایآزمون فرضیات، آزمون همبستگی پیرسون و برای مقایسه میانگین ها از آزمون T استفاده شد. نتایج نشان دادند بین هوش معنوی مدیران و مولفه های چهارگانه آن )تفکر انتقادی وجودی، تولید معنای شخصی، آگاهی متعالی و توسعه حالت آگاهی ( و تعهد سازمانی کارکنان رابطه معنا داری وجود دارد. در میان مولفه های هوش معنوی، تولید معنای شخصی مدیران بیشترین میزان همبستگی را با تعهد سازمانی کارکنان نشان داد

کلیدواژه ها

هوش معنوی، تفکر انتقادی وجودی، تولید معنای شخصی، آگاهی متعالی، توسعه حالت آگاهی و تعهد سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.