تربیت صحیح مالکیت با نگاه ویژه به نظام اقتصاد اسلامی و اصل 44قانون اساسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE02_867
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام عباسی اول

دانشجوی دکتری، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران

سمیه وثوقی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زیست شناسی، مدرس و پژوهشگر کمیسیون امور بانوان فرمانداری، بشرویه، ایران.

چکیده

هریک از نظام های تربیتی اهداف خاصی را مدنظر دارند که نظام اقتصادی مجموعه ای از رفتارها وروابط اقتصادی مرتبط و هماهنگ در سه حوزه تولید، توزیع و مصرف است که هر کدام اهدافمعینی را دنبال می کند. هر نظامی که مشتمل بر رفتارها و روابط انسانی است، برنگرش انسان به جهانآفرینش نیز مبتنی است. جهان بینی های گوناگون موجب تفاوت نظام های رفتاری در اهداف، ارزشها، رفتارها و روابط اقتصادی می شود. اسلام بر پایه فطرت، عقل سلیم و زندگی اجتماعی بنا شدهاست. انسان بر اساس فطرت خود می خواهد آنچه برای بدست آوردن آن زحمت و رنج کشیده ازآن خودش بوده و در حیطه اختیارش باشد و با توجه به اینکه الگوهای رفتاری بیان کننده روابط مردمبا اموال و با یکدیگر است، پس ثابت میشود که اسلام نظام اقتصادی ثابت و جهان شمولی دارد کهدر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصل 44به این خواسته فطری توجه شده و مالکیتخصوصی و عمومی و مالکیت دولت به رسمیت شناخته شده است. اسلام به جزئیات و ریز مسائلمالکیت پرداخته و مالکیتی جدید و متانسب با فطرت انسان پایه گذاری کرده است. مالکیت در اسلامپاسخ گوی همه نیازهای اقتصادی و اجتماعی انسان در داد و ستدها و کلیه عقود صحیح و روابطتجاری و مالکیتی است و نظام اقتصادی اسلام، یک نظام التقاطی نیست بلکه نظامی مقتدر، دارایمبانی استوار، محکم و متقن و از روی حکمت و بر اساس عدالت و توازن اجتماعی طراحی شده است

کلیدواژه ها

اسلام، تربیت صحیح، قانون اساسی، مالکیت، نظام اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.