اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی مبتنی بر نهج البلاغه بر تسلط بر محیط و ارتباط مثبتدانش آموزان دختر دوره ی متوسطه دوم شهر بیرجند

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE02_420
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهین نخعی

کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

سمانه السادات جعفر طباطبایی

دکترای روانشناسی تربیتی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند،

فاطمه شهابی زاده

دکترای روانشناسی عمومی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی مبتنی بر نهج البلاغه بردو تا از مؤلفه های بهزیستیروانشناختی یعنی بر تسلط بر محیط و ارتباط مثبت دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه ی شهر بیرجند در سال تحصیلی1393-94میباشد. دراین پژوهش نیمه آزمایشی، از بین مدارس متوسطه ی دخترانه شهر بیرجند با روش نمونه گیریتصادفی مرحله ای، یک دبیرستان انتخاب و با روش تصادفی ساده 50دانش آموز به عنوان نمونه ی آماری مشخصگردیدند، این تحقیق با الگوی پیش آزمون-پس آزمون و دو گروه آزمایش و گواه انجام شد. پس از اجرای پیش آزمون باگویه های تسلط بر محیط و ارتباط مثبت با دیگران ، مؤلفه های پرسشنامه ی بهزیستی روانشناختی ریف (1998)دانش-آموزان به صورت تصادفی به دو گروه 25نفری آزمایش و گواه منتسب شدند. سپس دوره ی آموزش مهارتهای زندگیبا کمک بسته ی آموزشی مبتنی بر نهج البلاغه محقق ساخته به مدت یکماه در هشت جلسه ی 90دقیقه ای به گروه آزمایشارائه شد و بعد از پایان دوره، پس آزمون برای هر دو گروه آزمایش و گواه اجرا گردید. پس از جمع آوری پرسشنامه ها،داده ها در نرم افزار SPSSوارد و با استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل گردید و نتایج استخراج شده از محاسباتآماری و تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که آموزش مهارتهای زندگی مبتنی بر نهج البلاغه بر تسلط بر محیط و ارتباطمثبت دانش آموزان اثر دارد (sig=0/001 ، p< 0/05 ) و این آموزش با تأثیر بر این دو مؤلفه باعث ارتقای بهزیستیروانشناختی دانش آموزان میشود. لذا بایستی در دوره های آموزش مهارتهای زندگی که برای نوجوانان برگزار میگرددتوجه خاصی به منابع دینی و مذهبی شده و از ظرفیت این عناصر برای بالا بردن بهره وری دوره های آموزشی استفاده گردد.

کلیدواژه ها

مهارتهای زندگی، بهزیستی روانشناختی، نهج البلاغه، تسلط بر محیط و ارتباط مثبت با دیگران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.