برررسی نقش هوش اجتماعی و سرمایه اجتماعی در جذب گرشگری(مطالعه موردی: شهرستان سرعین)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE02_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رحیمی کلور

استادیار گروه مدیریت و اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی

احمد طاهر

پژوهشگر مدیریت جهانگردی،دانشگاه محقق اردبیلی

رضا کاظم زاده

پژوهشگر روانشناسی،گروه روانشناسی عمومی، دانشگاه محقق اردبیلی

سعید آماده

پژوهشگر مدیریت جهانگردی،دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

گردشگری، به عنوان یکی از پدیده های دنیای معاصر، موضوعی پیچیده و چند وجهی است که بررسی آن عبور از مرزهایرشته های رایج دانشگاهی و اتخاذ رویکرد تلفیقی را می طلبد. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک زندگی وخودکارآمدی گردشگران شهر سرعین میباشد . روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماریپژوهش شامل کلیه گردشگرانی بود که در تابستان 1394به شهر سرعین آمده بودند. و از بین آنها تعداد 200نفر به روشنمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه هوش اجتماعی(تت، 2008)و پرسشنامه سرمایهاجتماعی استفاده شد. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین هوش اجتماعی و سرمایه اجتماعی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد(P0/01=)نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره نیز نشان داد که مؤلفه های شناختی، ساختاری و ارتباطی در سرمایه اجتماعی به طورمعناداری هوش اجتماعی را پیش بینی می کنند. مقدار مجذور Rمساوی 0/21نشان می دهد که 0/21درصد از کلواریانس هوش اجتماعی توسط مؤلفه های سرمایه اجتماعی تبیین می شود. نسبت Fهم نشانگر معنی دار بودن این درصدواریانس قابل تبیین بود(F4/323؛ sig 0/01)به این معنی که رابطه هوش اجتماعی یک ترکیب خطی مبتنی بر کمترینمجذورات از متغیرهای پیشبین احتمالاً نمی تواند تصادفی پیش آمده باشد. نتایج ضرایب رگرسیون نیز نشان می دهد که ازبین متغیرهای پیشبین tحاصل از نمره ثابت (t9/58 )در سطح 0/05معنی دار بود و هوش اجتماعی را پیش بینی می کنند.همچنین نتایج توصیفی نشان داد که اکثریت گردشگران از هوش اجتماعی و سرمایه اجتماعی متوسط برخوردار بودند

کلیدواژه ها

هوش اجتماعی، سرمایه اجتماعی، گردشگری، شهرسرعین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.