بررسی تاثیر فاصله بین زبرهای برمشخصات پرش هیدرولیکی بااستفاده ازنرم افزار- FLOW

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF03_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین صمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی ، دانشگاه صنعتی شاهرود

خلیل اژدری

دانشیارگروه صنعتی شاهرود

صمد امامقلی زاده

دانشیار دانشگاه صنعتی شاهرود

فیروز قاسم زاده

دانشجوی دکترای دانشگاه تهران

چکیده

حوضچه آرامش عبارت است ازقسمت کوتاهی ازیک کانال کف سازی شده که به صورت سازه ای خاص درانتهای سرریزها یاهرمنبع دیگری که جریان فوق بحرانی ایجادکند، ساخته می شودوهدف ازساختن آن به تشکیل پرش هیدرولیکی درداخل حوضچه خلاصه می شود که دراین صورت جریان فوق بحرانی، قبل ازرسیدن به قسمت های غیرکف سازی شده رودخانه به جریان زیربحرانی تغییر حالت داده وازانرژی فوق العاده آن کاسته شده وازخرابی های احتمالی جلوگیری می گردد. دراین پژوهش به شبیه سازی عددی پرش هیدرولیکی بااستفاده ازنرم افزارFLow-3D وبررسی تاثیر فاصله بین زبری ها برمشخصات پرش هیدورلیکی پرداخته شد.درمدل سازی عددی، پرش ایاد شده دریک کانال مستطیلی زیرهای ذورنقه ای قائم درمحدوده اعدادفرود 88/3 تا 97/11 می باشد .نتایج به دست آمده ازاین پژوهش نشان دادکه با افزایش فاصله بین زیری ها، مقدارعمق مزدوج، طول پرش هیدولیکی وطول ناحیه غلطاب کاهش می یابد. همچنین فاصله بین زیرها برمیزان افت انرژی تاثیرمی گذارد .به طور کلی ، نرم افزار Flow-3D بابه کارگیری مدل K-3 توانایی بالایی برای شبیه سازی پرش هیدرولیکی دارد.

کلیدواژه ها

حوضچه آرامش، پرش هیدرولیکی ، شبیه سازی عددی، نرم افزارFLow-3D و K-3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.