شهروروانشاسی محیط آن بارویکرد زیباشناسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF03_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دکترحسین مجتبی زاده

عضوهئیت علمی واستادیاردانشکده آزاد اسلامی واحدتهران مرکز

سیروان بهرامی

دانشجوی مقطع دکتری برنامه ریزی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

علی حجت

دانشجوی مقطع دکتری برنامه ریزی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

هدف از بررسی حاضر بررسی روانشناسی محیطی شهر از دیدگاه رویکرد زیبا شناسی است چنانچه مجموعه ای از قابلیت های محیط در یک موقعیت ویژه محیط بالقوه ای را برای رفتار انسان در آن مکان ایجاد می کند تمام این قابلیت ها توسط مردم ادراک نمی شود واز تمام قابلیت های ادراک شده نیز استفاده نمی شود محیط شامل مجموعه ی قرار گاه رفتاری است که درون یکدیگر قرار گرفته وفصول مشترک دارند. از نظر روان شناسان ایراد این بود که معماران تاکید بیشتری برمسائل زیبایی شناختی فضاهای طراحی شده داشتند تا پرداختن به مسائل کارکردی آنها به عقیده روان شناسان اصلی ترین معیار طراحان در فرآیند طراحی توجه به فرم وجنبه های زیبایی شناختی آن بود ازاین رو روان شناسان معتقد بودند که طراحان نیازهای واقعی وروزمره استفاده کنندگان را قربانی خواهش های زیبای شناسانه وانتزاعی خویش می سازند ولذا مردم بیش از پیش با محیط طراحی مانوس ساخته اند. این تحقیق برمبنای هدف به شیوه کاربردی (عملی ) است که مبنای تئوریکی ساختار فیزیکی شهر وهمچنین اصول وقواعد واستانداردهای ساماندهی کاربری ها مناسب می باشد الگوی تحقیق به صورت بنیادی کاربردی می باشد . تجزیه وتحلیل سوالات تحقیق با استفاده از روش آماری تی تک نمونه ای (One sample T-Test) با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 21 انجام پذیرفت .نتایج نشان داد که رویکرهای عینی ، کالبدی ورویکرد زیبایی شناسی مردم محور برروانشناسی محیطی شهر تاثیر مثبت دارند.

کلیدواژه ها

روانشناسی محیطی ، زیبایی شناسی ، بافت شهر ، زیبایی شناختی فضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.