بررسی رفتار تیرفولادی بال پهن به ستون قوطی شکل فولادی پرشده با بتن (RCFT) توسط دیافراگم عبوری امتداد یافته

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF03_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماندانا پورفولادی

دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله دانشگاه صنعتی شیراز

محمدعلی هادیان فرد

دانشیارگروه عمران، دانشگاه صنعتی شیراز

سیدعلی گله داری

استادیار گروه مکانیک ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحدنجف آباد

چکیده

باتوجه به کاربرد روز افزون ستون ها کامپوزیت در ساختمان بلند مرتبه وعملکرد مناسب آن ها در زلزله همچنین لرزه خیز بودن اکثر مناطق کشور سعی شده است رفتار لرزه ای وسازه ای این ستون ها در برابرزلزله ، بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. این مقاله به بررسی عوامل موثر برطراحی یکی از انواع دیافگرام های عبوری که درمحل اتصال ستون قوطی شکل فولادی پرشده با بتن وتیر فولادی I شکل قرار دارد می پردازد آنالیز اجزا محدودی تحت بار لرزه ای برای بررسی رفتار وپیش بینی مدل شکست می باشد . یکی از عوامل تعیین کننده حالت فروپاشی محل تشکیل مفصل پلاستیک است با تقویت اتصال این مفصل با فاصله برتکیه گاه تشکیل می شود ، لذا از دیافگرام عبوری مناسب جهت پلاستیک است . با تقویت اتصال این مفصل با فاصله از برتکیه گاه تشکیل می شود ، لذا ازدیافراگم عبوری مناسب جهت تقویت اتصال ، افزایش مقاومت ، تغییر شکل مناسب وجذب انرژی خوب استفاده می شود. نرم افزار مورد استفاده برای مدل سازی وتحلیل ، آباکوس می باشد . بررسی منحنی لنگر – چرخش حاصل از آنالیز غیر خطی نرم افزار ، نشان دهنده پایداری خوب این سیستم می باشد ونشانه ای از زوال انرژی یا کاهش سختی ناگهانی در آن وجود ندارد .همچنین هندسه ونوع دیافگرام عبوری تاثیر به سزایی در ظرفیت چرخش وسختی برشی سیستم دارد .

کلیدواژه ها

ستون فولادی پرشده با بتن ، دیافگرام عبوری ، رفتار لرزه ای ، آنالیز اجزاء محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.