بررسی تغییرات هیدرولوژیکی استان هرمزگان طی دو دهه گذشته

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE02_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مرادی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان

ام البنین بذرافشان

عضو هیات علمی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان

چکیده

تحلیل روند، یکی از روشهای مناسب به منظور ارزیابی شرایط هیدروکلیماتولوژیکی در حوضههای آبخیز است که به صورت متداول برای بررسی تغییرات یک متغیر در طول زمان مورد استفاده قرار میگیرد. هر چند در شرایط واقعی، بسیاری از پدیدههای هیدرولوژیکی نظیرجریان رودخانهها، متأثر از عوامل اقلیمی و محیطی هستند که این وابستگیها عمدتاً در تحلیلهای معمول روند مورد توجه قرار نمیگیرد. در تحقیق حاضر، بررسی روند تغییرات جریان رودخانههای استان هرمزگان در 10 ایستگاه هیدرومتری با استفاده از روش ناپارامتری من-کندال مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که جریان دبی ماهانه و فصلی در سطح 95 % و 99 % دارای روندی مثبت و برای جریان دبی 0- و کمترین اثر مربوط به ایستگاه / سالانه در 95 % و 99 % دارای روندی منفی میباشد که شدیدترین روند مربوط به ایستگاه دزک با 573. / مازابی با میباشد

کلیدواژه ها

روند، روش من-کندال، تغییرات هیدرولوژیکی، استان هرمزگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.