مقایسه کارایی روشهای منحنی سنجه رسوب در اقلیم خشک و مدیترانه ای

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه تیموری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان،

ام البنین بذرافشان

نویسند مسئول و استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان،

چکیده

رسوب معلق یکی از بزرگ ترین منابع آلوده کننده غیر نقطه ای وعامل اصلی تخریب کیفیت آب های سطحی است. به طور کلی روش های هیدرولیکی وآماری زیادی برای برآورد بار معلق وجود دارد. مدل های هیدرولیکی انتقال رسوب نمی توانند بار معلق رسوب را پیش بینی کنند، اما مدل های منحنی سنجه (روش های آماری)، معمول ترین روش های هیدرولوژیکی برآورد بار معلق هستند که مکرر مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از انجام این تحقیق مقایسه ی روش های منحنی سنجه (روش تک خطی و روش حد واسط دسته ها) در دو منطقه ی خشک و مدیترانه ای و همچنین انتخاب بهترین روش برآورد رسوب است. در این راستا دو روش منحنی سنجه به کمک سه فاکتوراصلاحی Smearing , QMLE , FAO انواع معادله های سنجه رسوب تهیه و سپس کارایی آن ها ارزیابی شد و با استفاده از چهار معیار R2, MAE, RMSE و نش- ساتکلیف با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج نشان داد که روش تک خطی در مناطق مدیترانه ای دارای عملکرد بهتری است.

کلیدواژه ها

مدل های منحنی سنجه، منطقه ی خشک، منطقه ی مدیترانه ای، روش تک خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.