تأثیر پارامترهای پالس بارگذاری بر مدول برجهندگی مخلوط های آسفالتی با استفاده از نظریه ویسکوالاستیک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-5-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا غنی زاده

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سیرجان، سیرجان، ایران

منصور فخری

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

چکیده

مدول برجهندگی مخلو طهای آسفالتی از جمله پارامترهای کلیدی در روش های مکانیستیک - تجربی طراحی روسازی است. مدول برجهندگی مخلوط های آسفالتی معمولاً تحت اثر یک بارگذاری مشخص تعیین می شود که این بارگذاری، شرایط واقعی بارگذاری مصالحآسفالتی را در کلیه موارد شبیه سازی نم یکند. در این مقاله، تأثیر پارامترهای مختلف بارگذاری شامل شکل پالس تنش، مدت زمان اعمالپالس تنش، نسبت دوره استراحت به مدت زمان اعمال پالس تنش و همچنین تعداد سیک لهای پیش بارگذاری بر روی مدول برجهندگی مخلوط های آسفالتی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور از اطلاعات مدول مختلط چهار نوع مخلوط آسفالتی استفاده شده و پس از اعتبار سنجی نتایج حاصل از روش عددی بر پایه نظریه ویسکوالاستیک، مدول برجهندگی در شرایط مختلف با بهره گیری از نظریهویسکوالاستیک محاسبه شده است. نتایج نشان می دهد که شکل و مدت زمان بارگذاری بر روی مدول برجهندگی مخلو طهای آسفالتی به طور قابل ملاحظه تأثیر می گذارد و باید در طراحی روسازی مد نظر قرار گیرد. به علاوه نسبت دوره استراحت به زمان بارگذاری باید حداقل برابر با 9 انتخاب شود تا خطای پی شبینی مدول برجهندگی کمتر از 3 درصد باشد. در این مقاله دو مدل با توانایی تعمیم پذیری بالابه منظور پی شبینی مدول برجهندگی با توجه به مدت زمان بارگذاری و دمای مخلوط آسفالتی ارایه شده است. مد لهای فوق این امکان را فراهم می سازند تا با انجام تعداد محدودی آزمایش مدول برجهندگی و کالیبراسیون مدل، امکان تعیین مدول برجهندگی مخلوط آسفالتی در سایر دماها و زمان های بارگذاری فراهم شود. همچنین مشخص شد که بین مدول برجهندگی تحت اثر بارگذاری نیم سینوسی و مربعی یک رابطه کلی بسیار دقیق برقرار است و پس از کالیبره کردن این رابطه می توان با انجام آزمایش تحت اثر یک شکل بارگذاری، مدول برجهندگی تحت اثر شکل بارگذاری دیگر را پیش بینی کرد.

کلیدواژه ها

مدول برجهندگی، مخلوط های آسفالتی، زمان بارگذاری، شکل بارگذاری، زمان استراحت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.