بررسی آناتومی تاندو نها و لیگاما نهای ناحیه کف دستی متاکارپ الاغ آناتولی ومقایسه آن با اسب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 70، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-70-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدناصر ناظم

گروه علوم پایه، بخش علوم تشریح دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان- ایران

سیدمحسن سجادیان

گروه علوم پایه، بخش علوم تشریح دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان- ایران

چکیده

زمینه مطالعه: مهمترین تاندو نها و لیگاما نهای عبوری از ناحیه کف دستی متاکارپ تک سم یها به ترتیب تاندون خم کننده سطحی انگشت، تاندون خم کننده عمقی انگشت و لیگامان معلقه م یباشد که همگی در مکانیسم ایستایی ایفای نقش م یکنند. هدف: به دست آوردناطلاعات دقیق آناتومیکی ناحیه کف دستی متاکارپ الاغ آناتولی و مقایسه آن با اطلاعات موجود در اسب، هدف انجام این مطالعه م یباشد.رو شکار: در این مطالعه، 14 رأس الاغ آناتولی بدون هرگونه سابقه لنگش انتخاب و پس از کشتار به روش انسانی، تاندو نها و لیگاما نهای اندام حرکتی قدامی آنها در ناحیه کف دستی متاکارپ، در هر دو دست چپ و راست مورد مطالعه آناتومیکی قرار گرفت. از طرفی دست 4 رأس اسب نیزانتخاب و تاندو نها و لیگاما نهای آن با ساختا رهای مذکور در دست الاغ آناتولی مقایسه شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که تاندو نهایخم کننده سطحی و عمقی انگشتان و نیز لیگامان معلقه، در هر دو گونه مشابه بوده اما تاندون عضله خم کننده سطحی الاغ آناتولی، در ناحیه کف دستی متاکارپ دارای لیگامانی اضافی بود که از فاسیای عمقی کانال مچی، در ناحیه کف دستی آغاز و به تاندون عضله خم کننده سطحی انگشت متصل م یگشت. نتیجه گیری نهایی: دومین لیگامان اضافی تاندون عضله خم کننده سطحی در اس بهای این مطالعه و سایر منابع مربوط به اسب دیده و گزارش نشده است. نتایج حاصل از این مطالعه در تشخیص و درمان لنگ شهای احتمالی این نژاد الاغ، برای رادیولوژیس تها و جراحان، حائز اهمیت و ارزش کاربردی خواهد بود.

کلیدواژه ها

الاغ آناتولی، اسب، عضله خم کننده سطحی انگشت، دومین لیگامان اضافی عضله خم کننده سطحی انگشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.