شیوع سرمی آنتی باد یهای ضد بروسلا در جمعیت گوسفند و بزجنوب استان کرمان در سال 1391

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 70، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-70-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر کبوتری

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی و پژوهشکده بیماریهای مشترک انسان و دام، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران

حمید شریفی

مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان- ایران گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان- ایران

افسانه یوسف زاده

دان شآموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان- ایران

خوبیار مشایخی

کارشناس، اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان، کرمان- ایران

چکیده

زمینه مطالعه: بروسلوز یکی از مه مترین بیماریهای واگیردار بین انسان و دام م یباشد، که امروزه تعداد زیادی از جمعیت دامی و عده بی شماری از جمعیت انسانی از عوارض ناشی از آن رنج م یبرند. هدف: بر آورد شیوع آنتی باد یهای ضد بروسلا در سطح حیوان و گله درشهرستا نهای منطقه جنوب استان کرمان. روش کار: این مطالعه مقطعی در دامدار یهای 7 شهرستان این منطقه طراحی گردید و 300 گله در این منطقه و از هر گله 10 نمونه گوسفند یا بز به طورتصادفی انتخاب گردیدند. از مجموع 3000 نمونه خون اخذ شده 2952 نمونه مورد آزمایش رزبنگال قرارگرفتند و بر روی نمون ههای مثبت آزمای شهای رایت و ME-2 انجام گرفت. جهت تجزیه وتحلیل داد هها از آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک با استفاده از نرم افزار آماری Stata نسخه 1/ 11 استفاده گردید. نتایج: شیوع سرمی آنتی باد یهای ضد بروسلا در حیوانات مورد مطالعه%6/4 و در گل ههای مورد مطالعه 3/ 25 % برآورد گردید. بین وضعیت ابتلا و نوع دام تفاوت معن یداری مشخص گردید و شانس ابتلا گوسفنداننسبت به بزها 12 / 2 برابر بود. نتیجه گیری نهایی: شیوع بروسلوز در این منطقه در سطح حیوان و گله قابل توجه است که علاوه بر اهمیت آلودگی این بیماری در این منطقه توصیه م یشود جهت کنترل و مبارزه با این بیماری با اختصاص بودجه بیشتری به سازمان دامپزشکی کشور بیماری در جمعیت حیوانی کنترل گردد.

کلیدواژه ها

آنتی باد یهای ضد بروسلا، شیوع سرمی، گوسفند و بز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.