شناسایی و الویت بندى شاخص های موفقیت کارآفرینی در توسعه تعاونی هاى استان سمنان با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی داده ها(AHP)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی جامع مدیریت ایران
  • کد COI اختصاصی: IUMC01_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام خروتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، پردیس علوم و تحقیقات شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، ایران

مرتضی ملکی مین باش رزگاه

استادیار و عضو هیئت علمی، گروه مدیریت، واحد سمنان، دانشگاه سمنان، ایران.

چکیده

امروزه در اقتصاد رقابتی جهان، کارآفرینی سازمانی به عنوان مسیری درست در جهت دسترسی به سطوح بالای عملکرد سازمانی شناخته شده است. سوال اصلی ما در این مطالعه آن است که، اولا شاخص های موفقیت کارآفرینی در توسعه تعاونی های استان سمنان کدامند؟ و ثانیا رتبه بندی این شاخص ها چگونه است؟ روش تحقیق بکارگرفته شده در این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ جمع آوری اطلاعات توصیفی پیمایشی بوده که ابزار مورد استفاده در آن پرسشنامه محقق ساخته بوده که ضریب آلفای کرونباخ آن 94/0 به دست آمد. نمونه این تحقیق را کارشناسان و خبرگان شرکت های تعاونی استان سمنان که تعدادشان 22 نفر بوده تشکیل داده اند و روش مورد استفاده برای تحلیل داده ها تکنیک AHP بوده است. در این مطالعه پس از مطالعه پیشینه تحقیق و با کمک نظرات استادان و صاحب نظران حوزه کارآفرینی و تعاونی، ابتدا 35 شاخص اصلی موفقیت کارآفرینی در توسعه تعاونی ها شناسایی شد. سپس با کمک پرسشنامه این شاخص ها پالایش شده و به 18 شاخص، شامل عوامل فردی با 9 زیر مولفه، درون سازمانی با 5 زیر مولفه و مدیریتی با 4 زیر مولفه به عنوان اصلی ترین شاخص های کارآفرینی در توسعه تعاونی ها دست یافتیم. نتایج تحقیق حاکی از آن بود که شاخص های فردی موفقیت کارآفرینی با وزنی معادل 53/0 دارای بالاترین وزن و پس از آن شاخص های سازمانی با 29/0 و شاخص های مدیریتی با 16/0 دارای بالاترین وزن در توسعه تعاونی ها بوده اند.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، توسعه، سازمان، تکنیک AHP، تعاونی های استان سمنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.