تحلیل محتوای کتب مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی با توجه به الگوی مصرف کالای داخلی به عنوان یکی از مولفه های تربیت سیاسی امام خمینی (ره)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICH01_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور دهقان منشادی

عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان

محمدرضا طیبی میبدی

دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

محمدرضا زارع مهرجردی

دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

محمدرضا غلامی رکن آبادی

دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

تربیت سیاسی از دیرباز مورد توجه فیلسوفان بوده تا جایی که در اسلام درباره آن سخن به میان آمده است. امام (ره) تربیت سیاسی را روی آوردن آزادانه به سمت ارزش های والای انسانی می داند. و مؤلفه هایی از جمله: استقلال، خودشناسی، آگاهی و عدالت را برای تربیت سیاسی برمی شمارد. استقلال مؤلفه های مهمی چون استقلال سیاسی، و اقتصادی، فرهنگی و نظامی را شامل می شود. استقلال اقتصادی موضوعات مختلفی را دربرمی گیرد که از بین آن ها گرایش به مصرف کالای داخلی از اهمیت بالاتری برخوردار بوده و شایسته است این گرایش در سنین پایین آموزش داده شود. در این مقاله سعی شده که گرایش به استفاده از کالای داخلی در کتاب مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی مورد بررسی قرار گیرد. روش مورد استفاده روش تحلیل محتوا بود که بعد از مشخص شدن فرآیند پژوهش به تحلیل کتب پرداخته شد. واحد تحلیل مورد استفاده، پاراگراف است و نتایج حاصل از پژوهش بدین شرح می باشد: در کتاب مطالعات اجتماعی پایه سوم 1/88 در صد، پایه چهارم 2/5 درصد پایه پنجم 1/5 درصد و در پایه ششم 7/94 درصد پاراگراف ها، گرایش به مصرف کالای داخلی را مورد توجه قرار می دهند این آمار نشان می دهد که توجه کافی به این موضوع مهم صورت نگرفته و شایسته است که محتوای کتب درسی خصوصاً دوره ابتدایی به سمت تشویق به مصرف کالای داخلی سوق داده شود.

کلیدواژه ها

مطالعات اجتماعی،تربیت سیاسی،کالای داخلی،تحلیل محتوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.