بررسی تطبیقی منظر صوتی شهروندان در میدان خان و میدان جانباز شهر یزد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا منتظرالحجه

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه علم و صنعت ایران

مجتبی شریف نژاد

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی، دانشگاه یزد

مهدی منتظر الحجه

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی، دانشگاه یزد

مجتبی انصاری

عضو هیئت علمی گروه معماری، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

پیشرفت های پیوسته تکنولوژیکی، صنعتی شدن و درنتیجه تأثیرات لاینفک آن بر روی زندگی اجتماعات در طول سده های اخیر در عین مفید بودن منجر به تأثیرات منفی مهمی بر روی منظر صوتی شهر (به عنوان عامل مهمی در ارزیابی کیفیت زندگی شهری) شده است، ازاین رو صداهای حاصل از فعالیت های انسان سبب کاهش میزان آسایش صوتی در محیط های شهری گردیده است. در پژوهش حاضر سعی شده تا با مقایسه تطبیقی میزان آسایش منظر صوتی در میدان خان یزد (به عنوان یک فضای شهری سنتی در بافت تاریخی شهر) و میدان جانباز یزد (به عنوان یک فضای شهری معاصر در بافت جدید شهری)، شرایط مختلف صوتی در این دو فضا بررسی شوند. پژوهش حاضر سعی دارد تا با روش توصیفی- تحلیلی و بر اساس عواملی چون انواع صداهای موجود، عوامل مؤثر بر تولید این صداها و کیفیت آن ها، میزان رضایت مردم از شرایط صوتی، احساس حاصل از قرارگیری در فضاها و صداهای ترجیح داده شده توسط مردم به منظور شنیدن در این دو فضای شهری به ارزیابی منظر صوتی در آن ها بپردازد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که میدان خان به دلایل مختلفی از قبیل تردد کمتر وسایل نقلیه، فرم کالبدی و موقعیت خود از آسایش صوتی بیشتری نسبت به میدان جانباز برخوردار می باشد. همچنین مردم از قرارگیری در این میدان احساس های مطلوب تری از قبیل آرامش و امنیت نسبت به میدان جانباز دارند، درحالی که در میدان جانباز مردم بیشتر احساس شلوغی، افسردگی، استرس و اضطراب دارند

کلیدواژه ها

منظر صوتی، یزد، میدان خان، میدان جانباز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.