شناسایی صنایع و مشاغل آلاینده در اسلامشهر در راستای ساماندهی آتی آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی جغرافیا و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GEOGRA02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عبدالملکی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری

نعمت حسین زاده

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

محمدرضا نصرالله کلانتری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

حسن لطفی طلب

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری

چکیده

حذف و طرد کامل مشاغل و حرفه های صنعتى از شهر نه کارى درست و نه حتى عملی است اما از طرف دیگر استقرار صنایع به گونه اى داخل حاشیه و بیرون شهر با تدوین برنامه همه نگر با اشرافیت بر مشکلات اجتماعى اقتصادى مدیریتى و ترافیکى بافت مرکزى اسلامشهر لازم به نظر مى رسد. موقعیت مکانی نامناسب و سازمان نیافته برخی از صنایع و مشاغل مختلف تولیدی و خدماتی آلاینده و مزاحم در جوار محیط های مسکونی و خطرات و مزاحمت های ناشی از این آلودگی ها شامل آلودگی هوا، آلودگی صوتی، تجمع ضایعات و زائدات، ایجاد سد معبر و گره ترافیکی، پخش ذرات، بوی نامطبوع، ایجاد لرزش، وجود فاضلاب، ایجاد دود و آلودگی شیمیایی، اثرات سوء و نامطلوب بر سلامت جسمی و روحی شهروندان و سیمای شهر دارد، پس باتوجه به اهمیت این موضوع پژوهش حاضر به شناسایی صنایع و مشاغل آلاینده در اسلامشهر در راستای ساماندهی آتی آن پرداخته است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و نوع آن کاربردی می باشد. با توجه به تنوع مشاغل در شهر اسلامشهر، تعداد 20 شغل و چند کارخانه از میان صنایع و مشاغلی که با آلایندگی و مزاحمت موجبات نارضایتی شهروندان را فراهم آورده اند، از طریق بررسی پرونده های کمیسیون بند 20 ماده 55 قانون شهرداری و معضلات بهداشتی و زیست محیطی در این شهر شناسایی و بررسی شد. نتایج پژوهش نشان می دهد با شناسایی موقعیت و نحوه استقرار، میزان آلودگی ها و مزاحمت این مشاغل می توان نسبت به دسته بندی و اولویت بندی آنها جهت خروج از شهر اقدام کرد و در نهایت بارفع مشکلات اجرایی و حقوقی، صنایع و مشاغل در حاشیه داخل و خارج از شهر به ساماندهی پرداخت.

کلیدواژه ها

ساماندهی، صنایع، مشاغل، آلایندگی، اسلامشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.