تولید بیواتانول از کاه گندم با استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویسیا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سیار

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

الهام دهقانی

دانشجوی ارشد، گروه مهندسی پلیمر، دانشکده مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

ناهیده جعفری

ارشد، گروه مهندسی بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

بیتا السادات فتاحی

دانشجوی ارشد، گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

ذخایر انرژی فسیلی جهان، با روند فزاینده مصرف کنونی، تا چند سال دیگر به اتمام خواهند رسید در حالی کهمنابع گیاهی و سلولزی موجود در دنیا، به دلیل تجدیدشوندگی میتوانند جایگزین مناسبی برای منابع نفتی باشند. فراوان-ترین ماده آلی، سلولز و پلی ساکاریدهای مشابه آن میباشد. اگر با فرایندی مناسب و اقتصادی، سلولز گیاهان به قندهایساده و قابل تخمیر تبدیل شود، در صنایع غذایی و همچنین تولید سوخت های طبیعی تحولی شگرف روی خواهد داد.پس از تولید گلوکز، با استفاده از میکروبهای دیگر و با استفاده از عمل تخمیر میتوان از قندهای موجود، اتانول تولیدکرد. تولید سلولاز پرهزینهترین قسمت فرایند تولید الکل است. به همین سبب تحقیقات بسیاری به منظور کاستن هزینهتولید آنزیم در حال انجام است. هم اکنون تولید و پرورش میکروارگانیسمهایی که با سرعت بیشتر و هزینه کمتری قادر بهتولید آنزیم سلولاز باشند، مد نظر بسیاری از محققان است. در این تحقیق سعی شده است که با استفاده از مخمرساکارومایسس سرویسیا از کاه گندم به عنوان یک منبع غنی از سلولز، اتانول تولید گردد. برای این منظور ابتدا کاه گندمطی یک فرایند دو مرحلهای توسط بخار و سود تیمار گردید. با توجه به نتایج، هر چقدر مقدار کاه گندم تیمار شده و حجممایه تلقیح افزایش یافت، مقدار الکل تولیدی افزایش پیدا کرد. نتایج نشان داد که 10 گرم کاه گندم و 50 سیسی مایهتلقیح منجر به تولید حدود 6 سی سی الکل می گردد.

کلیدواژه ها

کاه گندم، بیواتانول، سلولز، مخمر ساکارومایسس سرویسیا و ملاس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.